PRIHAJAJO MAGIČNI UTRINKI: V nedeljo bo čas, da uresničite svoje želje!

Utrinki imajo moč in pomagajo pri uresničitvi ciljev
Ključne besede:
   utrinki    nebo    nedelja    meteorski    dež    opazovanje    romatnika    želje    avgust    poletje

Prihodnji teden bo na našem nebu magično! Na naše nebo prihaja meteorska pravljica, ki je ne smete zamuditi. Največ meteorjev bo letos v našo atmosfero vstopilo v nočeh na 11., 12. in 13. avgust, verjetno pa bo največ utrinkov vidnih v nedeljo zjutraj, 11. avgusta, med 3. in 4. uro.  V tem času boste lahko ujeli nekje 20 ali malce več utrinkov. 

 

Meteorji so majhni delci v velikosti od nekaj milimetrov do nekaj centimetrov, sestavljeni so iz železa, niklja in raznoraznih kamnin. V Zemljino atmosfero vstopajo z izjemno veliko hitrostjo, tipično okoli dvesto tisoč kilometrov na uro, pri tem se zaradi trenja z molekulami zraka zelo hitro in močno ogrejejo, nato zgorijo. Vse se zgodi na višini okoli sto kilometrov, na Zemlji vidimo to kot "zvezdni" utrinek.

 

 

Najboljši čas za opazovanje meteorskega dežja je v zgodnjih jutranjih urah

 

Največja aktivnost meteorskega roja Perzeidov je v zgodnjih jutranjih urah in letos bodo ure pred sončnim vzhodom najugodnejše za opazovanje. Prvi del noči bo namreč na nebu luna, ki bo vse svetlejša in bo zahajala vse kasneje, saj ščip nastopi v četrtek 15. avgusta.

 

Utrinki imajo moč in pomagajo pri uresničitvi ciljev

 

Pravijo, da imajo utrinki tudi moč, da usmerijo energijo v tisto, kar si želimo in osvetljujejo našo pot. Morda je prav to priložnost za premislek o spremembah v življenju in o uresničitvi novih ciljev ter tistih resničnih srčnih želja, ki bdijo v vas. Opazujte jih sami ali v družbi ter ne pozabite, da si z vsako padajočo zvezdo nekaj močno zaželite. Zaupajte v čudeže.