Zakaj bi moral vsaj enkrat v življenju na potovanje čisto sam?

Na koncu ugotovite, da je bila to vaša najboljša izkušnja v življenju
Ključne besede:
   potovanje    solo    sam    samozavest    izkušnja    življenje

Ko slišite besedo potovanje, si zagotovo predstavljate oddih z ljubljeno osebo, prijatelji ali družino, nekam v oddaljene kraje. Kaj pa, če bi šli raje kar sami? Ljudje, ki radi potujejo sami pravijo, da doživijo več, kot pa če, potujejo z ekipo. Ne samo, da si razširijo obzorja in postanejo bolj samozavestni, temveč spoznajo tudi nove ljudi, s katerimi kasneje ohranijo stike in imajo le še več razlogov, da potujejo.

 

 

Začutiš, kaj je svoboda

 

Ko človek potuje sam, je lahko sebičen in egoističen, saj se ne potrebuje prilagajati nikomur, razen sebi. Počne le tisto, kar si želi, brez obveznosti. Zjutraj lahko spite kolikor želite, si ogledate stvari, ki veselijo le vas in greste v restavracijo, ki morda vašemu prijatelju ali družini ne diši. Sledite sebi, svojemu srcu in se ne ozirate na nikogar.

 

 

Stopiš iz cone udobja

 

Živeti rutino, se pravi, da se vsak dan dogaja eno in isto je nekaj, kar najraje počne večina. Gre za varno cono udobja, brez stresa in preglavic, ki bi nam kratile spanec. Če boste na potovanje prvič odšli čisto sami, potem bo prisotna trema, malce stresa in seveda nekaj neprijetnih situacij, ki vas lahko ohromijo in vam dajo za trenutek misliti, da to ni za vas in je bolje če se vrnete domov. Stop! Ustavite se, zadihajte in pojdite dalje. Prvi korak je najtežji, potem pa prihajajo najlepši dnevi, ki jih ne boste obžalovali. 

 

 

Bolj postaneš samozavesten

 

Ko potujete sami, postanete bolj samozavestni, pogumni in imate vse vajeti v svojih rokah. Zavedate se, da se morate zanesti le sami nase in da ste trenutno sami sebi najboljša družba, prijatelj in zaupnik. Soočiti se morate z marsikakšno težavo, jo rešiti in iti naprej. Nihče vam ne bo pomagal, zato morate ukrepati. To vam vlije samozavest, saj vidite, da ni tako težko in vam gre, če se malce bolj potrudite.

 

 

Več vidiš in doživiš

 

Če ste na potovanju sami, potem si določate urnik tako, kot želite le vi. Doživite vse tisto, o čemer ste sanjali, brez, da bi vas nekdo pri tem oviral ali želel, da naredite drugače. Poslušate le sebe, svoje srce in svoje želje. 

 

 

Spoznaš nove ljudi

 

Če ste na potovanju v svoji družbi, potem ne iščete novih obrazov, ampak se bolj držite zase in počnete stvari skupaj z ekipo. Če pa ste sami, potem ste bolj odprti za sponavanje in bolj privlačni za nova spoznastva, ki se lahko kasneje razvijejo v lepo prijateljstvo ali kaj več.