4 vrste ljudi, ki jih imajo komarji najraje!

Ste med njimi?!
Ključne besede:
   komarji    privlačnost    šport    nosečnice    alkohol    ljudje    vrsta

Komarji so v poletnem času nepogrešljivi spremljevalci vsakega izmed nas, sploh v poletnih večerih, ko radi posedimo zunaj na terasi ali zaspimo ob odprtem oknu. Takrat začnejo letati okoli nas kot nori, najhuje pa je, da ga nikoli skoraj ne vidimo, ampak le slišimo. Se sprašujete, zakaj so eni popikani bolj kot drugi? In zakaj gredo komarji le na določeno vrsto ljudi? Spodaj imate odgovore. 

 

NOSEČNICE - samice komarja privlači ogljikov dioksid, ki ga ljudje izdihamo, še največ pa ga izdihajo nosečnice, in sicer za kar 21 % več. Ženske lahko zato, v času nosečnosti opazijo, da so bolj popikane in jih imajo komarji raje, kot pa ostale ljudi. Hkrati oddajajo poseben vonj, ki te nadležne ''stvar'ce'' še kako privlači.

 

LJUDJE, KI SE UKVARJAJO S ŠPORTOM - ogljikov dioksid je poleg znoja pravi magnet za male krvosese, torej smo med športnimi aktivnostmi, ko se bolj potimo, tudi komarjem privlačnejši.

 

LJUDJE, KI SPIJEJO ALKOHOL - neka študija je pokazala, da ljudje, ki radi pijejo pivo, komarjem bolj ''slastni,'' kot tisti, ki pijejo samo vodo. Baje alkohol dviguje telesno temperaturo, čemur se komarji težko uprejo.

 

LJUDJE S KRVNO SKUPINO 0 - verjetnost, da bo komar pičil nekoga s krvno skupino 0 je več kot 80 %. Pogosteje izločajo vonje, ki so komarjem izredno privlačni in jih dobesedno primamijo nase. Imajo pa ti ljudje srečo, saj imajo najmanj možnosti, da bi zboleli za najbolj smrtonosno obliko malarije, bolezni, ki jo prenašajo prav komarji.