Najsrečnejši ljudje trošijo denar za te 3 stvari

Se da srečo res kupiti?
Ključne besede:
   denar    sreča    pisateljica    trošenje

Pisateljica Laura Vanderkam v svoji knjigi opisuje, za katero stvar srečni ljudje trošijo svoj težko prigaran denar. Marsikdo bi rekel, da za oblačila, torbice, čevlje in ostale materialne stvari, a temu ni tako. Avtorica je v knjigi razkrila TRI stvari s katerimi si lahko kupite srečo.

 

 

DENAR ZA IZKUŠNJE

 

To so seveda lahko popolnoma različne stvari. Nekdo recimo plača za ogled muzeja, v katerem preživi celo popoldne in uživa, drug pa plača za nogometno tekmo, na kateri kot nor navija za svojo ekipo. Dober primer so tudi potovanja. Pravijo, da so potovanja edina stvar, za katero plačaš in pri tem zaslužiš. Zato zapravljanje za izkušnje prinese več sreče kot pa zapravljanje za stvari.

 

 

ZAPRAVLJANJE ZA VEČ PROSTEGA ČASA

 

Lahko delamo in zaslužimo več denarja. Ne morem pa zaslužiti več časa. Če se seveda denar da izkoristiti za nakup več prostega časa, potem je to definitivno dobra investicija. Razmisli o tem, kako izkoriščaš svoj čas in kdaj si nesrečen in šteješ minute. Potem se vprašaj, če obstaja strateški način, da zapraviš denar v tem času in minute bolje izkoristiš. POGLEJ, kako preprost: Če na primer sovražiš košnjo trave ali pa pospravljanje stanovanja, potem najemi nekoga in mu plačaj, da to stori namesto tebe. Ti pa tisti čas izkoristi in počni nekaj, kar te veseli!

 

 

ZAPRAVLJANJE ZA DRUŽENJE

 

Ljudje smo družabna bitja. Vsako druženje z nekom drugim nas osrečuje. Eden od načinov za druženje z drugimi je, da zapravljamo za druge. Na primer, kolegici plačaš kavo, to je idealna potrošnja denarja. Zakaj? Z njo boš preživel nekaj kvalitetnega časa in po vsej verjetnosti bo ona to kavo vrnila. In tako se bosta družila ob DVEH kavah.