Kateri ključ na obesku je pravi?

Preproste ideje, ki zelo olajšajo življenje
Ključne besede:
   Ključi    obešalnik    sladoled    sponke    vino    kladivo    košara    krompir    nohti

Kako odpreti vino brez odpirača? Kako pretentati tatove? In kako vedeti, kateri ključ v šopu je pravi? Z nekaj domišljije in iznajdljivosti je vse zelo enostavno rešljivo. 

Zalepite si prste na nogah

Morda je videti čudno, toda če nosite visoke pete, poskusite zalepite nožne prste. Pomagalo bo ublažiti bolečino in plesali boste lahko še dolgo v noč.

 

Pisarniške sponke za kable

Ali ni nadležno, ko izklopite računalnik, kabli pa padejo na tla, kjer tudi ostanejo. Prekinite ta začaran krog in kot držalo uporabite pisarniške sponke.
Očistite jagode

Skozi jagodo potisnite slamico, s katero se boste zlahka znebili perja. To je še posebej priročno, če zamrzujete večjo količino jagod.  
Kladivo za vino

Če ste ob posebni priložnosti ostali brez odpirača za vino, kar brez panike. Preprosto v zamašek zavrtajte vijak in ga nato izpulite s kladivom. 

 

Nimate kovanca za nakupovalni voziček?

Ni problema! V nadležno vdolbino za kovanec vtaknite ključ. Običajno deluje, le ne pozabite ga pozneje vzeti. Tako vam ne bo več treba moledovati tujcev za drobiž. 

 

Vsestranski krompir

Poleg tega, da je krompir vsestranska jed, ga lahko uporabimo tudi za odstranjevanje razbitih žarnic. 

 

 

Multi obešalnik

Ne porabite preveč obešalnikov za vašo modno kolekcijo. Raje na enega pripnite več obročev za zavese. Tako boste prihranili mnogo prostora. 
Pozabite na tatove

Ta trik odžene še najbolj sprevržene tatove. Ljudje bodo mislili, da ste nori, ko boste na plaži odvijali na videz rabljeno plenico. Toda ko jim bo jasno, da ste iz ''zavojčka'' vzeli denarnico in mobilnik … bodo še vedno mislili, da ste malo nori.  
Naredite perfekten sladoledni sendvič

Zarežite neposredno skozi sladoledno embalažo in dobili boste popolne sladoledne kroge. Iz določenega razloga veliko bolj teknejo, kot dolgočasne klasične kepice.
Ne zamenjujte ključev

Pomislite, kolikokrat ste v šopu ključev izbrali napačnega. Običajno v naglici. Nič več! Preprosto jih pobarvajte ali pa opremite z barvnim obročkom. Pa še lepši bodo.
 Nič več zavozlanih žic

Vsi imamo doma predal, v katerem je kup prepletenih kablov, ki jih je nočna mora razvozlati. Znebite se nadloge z uporabo tulcev za toaletni papir. Prikupno in odštekano.