Izogibajte se spanju v spodnjem perilu

S tem škodujete svojemu zdravju in spancu
Ključne besede:
   spodnjice    spanje    golo    zdravje    okužbe    material    koža    dihanje    intima

''Spanje v spodnjem perilu ni dobro za vaše zdravje, zato se temu skušajte izogibati,'' je v enem izmed svojih raziskovalnih nalog objavila doktorica Alyssa Dweck in nadaljevala: ''Svojim pacientom svetujem, da spijo brez spodnjega perila. Mednožje nikakor ne sme biti pokrito ves čas''.

 

Če je spodnje perilo iz umetnih materialov in pretesno je intimno področje izpostavljeno nenaravnemu okolju, kar povzroča tudi nespečnost. Koža zaradi umetnih materialov ne diha, to pa povzroči pogoje za razvoj okužb. Nošenje pretesnega perila povzroča tudi raznorazna vnetja, razdraženo kožo, glivice, pri moških pa celo zmanjšuje plodnost.

 

 

Če vaš krvni obtok ne bo moten, boste lažje spali, koža pa se bo hitreje obnavljala. Najslabše v čemer lahko spijo ženske pa so tangice, ki ustvarjajo pritisk in omejujejo prekrvavitev. V kolikor si ne predstavljate spati goli, potem nosite spodnjice, ki so čimbolj široke in se ne zarežejo v kožo. Naj bodo iz tkanin, ki dihajo in ne povzročajo potenja. 

 

Pomembna je tudi redna higiena za katero poskrbite tako, da je postelja sveža in čista ter dobro prezračena. Posteljnino menjajte redno, saj lahko v nasprotnem primeru postane vir bakterij, virusov, s čimer ste izpostavljeni okužbam in drugim zdravstvenim težavam.