Napaka, ki jo večina počne med vročino

Ne pijte mrzle vode!
Ključne besede:
   voda    poletje    vročina    telo    žeja    napaka

Strokovnjaki pravijo, da je velika napaka, ki jo večina ljudi počne ta, da v vročih dneh pijemo mrzlo vodo ali sokove z veliko ledu, saj tekočina v vročih dneh potrebuje več časa, da se razširi po telesu ter da ga hidrira. Zato je poleti idealno piti vodo, ki je sobne temperature, saj bo tako telo imelo od nje največ koristi. Voda pa je vedno boljši izbor kot sokovi. Četudi si je težko predstavljati, je včasih dobro spiti tudi kakšen topel čaj, toda samo, ko je zunaj zrak vlažen, ne suh. Čaj bo spodbujal znojenje, s tem pa tudi hlajenje telesa. Imej v mislih, da se z znojenjem izgublja tekočina iz telesa, zato jo je treba nadoknaditi. 

 

Zdravniki pravijo, da se je treba izogibati alkoholu v vročih dneh, saj dodatno izsuši organizem, zato je dobro tudi, da ne piješ preveč kave, saj pospešuje odvajanje vode iz telesa. Kjerkoli si, je dobro, da imaš s seboj plastenko ali steklenico vode in da vsake toliko narediš kakšen požirek. Če boš to prakticiral/a vsak dan, bo telo imelo dovolj tekočine, lažje pa bo tudi prenašalo vročino. 

 

Še nekaj prednosti tople vode za telo: 

 

Dobro je piti toplo vodo zjutraj na tešče. To bo pomagalo črevesom, da se hitreje izpraznijo ter da se telo očisti. Velikokrat je to priporočljivo tudi pri hujšanju, saj topla voda pospeši metabolizem. Prav tako se bo koža počasneje starala, če boš očistil/a toksine hitreje iz telesa, cirkulacija krvi pa bo tudi boljša.