Kaj pomeni, če vas zasrbi LEVA ali DESNA dlan?

Vraževerni pravijo: ''Ne praskajte se!''
Ključne besede:
   dlan    srbečica    leva    desna    roka    praskanje    pomen    vraževernost    denar

Si že kdaj slišal za to frazo, da boš dobil denar, če te zasrbi dlan? Pa je res vseeno katera dlan te zasrbi? Baje, da ni, zato bodi pozoren, ko se boš naslednjič popraskal. Tega ne jemlji preveč resno, a kot zanimivost ni nič narobe, če izveš, kaj to pomeni. Najverjetneje gre za velik slučaj, v katerega so ljudje tako močno verjeli, da se je dejansko v tej smeri začelo nekaj dogajati.

 

ČE ZASRBI LEVA DLAN ...

 

To pomeni, da bo v tvoje življenje prišel denar. Obkroža te pozitivna energija, ki je predvsem plod tvojega dela, pridnosti in marljivosti ter ti zaradi tega prinaša denar v tvoje življenje. Desna roka označuje aktivnosti, ki so po večini dobre in z njimi v tvoje življenje prihaja dobiček.

 

V medicinski razlagi pa srbenje leve dlani pojasnjujejo, kot negativno energijo, ki lahko označuje prihod bolezni (prehlad?)

 

ČE ZASRBI DESNA DLAN ...

 

To pomeni, da boš ostal brez denarja ali pa ga boš veliko potrošil. Leva roka je tudi tista, ki označuje, da se bo pred tabo v življenju pojavila neka možnost in če se boš zanjo odločil, boš moral zanjo odšteti kar nekaj denarja. V vsakem primeru predstavlja odhod denarja iz tvoje denarnice.

 

 

Vraževerni pravijo: ''Ne praskajte se!''

 

Če ste malce vraževerni in se želite na pravi način rešiti srbečih dlani, to storite takole: Dlan podrgnete po leseni površini, da se energija prinese nanjo in se ne praskate, ker bi si slabo energijo lahko prenesli še na drugo stran. Gre sicer za stara verovanja, ki jim verjamejo starejši, a so se jih nekateri mlajši že navzeli in pravijo, da je nekaj resnice na tem. Baje obstaja kar nekaj ljudi, ki so doživeli različne situacije s srbečimi dlanmi in z njimi povezanim denarjem - ali so denar dobili ali izgubili.

 

Lahko gre za bolezen, zato bodi na srbečico bolj pozoren

 

Je pa velikokrat srbenje povezano tudi z različnimi boleznimi, zato bodi pozoren na simptome, rdečico in spremembo kože. S srbenjem te lahko telo opozarja na: pomanjkanje železa, težave z ledvicami, jetri, presnovo, hormoni ali pa celo kaže stranske učinke zdravil.