To so situacije, ko morate sebe postaviti na prvo mesto

Dovolj je bilo! Postavite se zase!
Ključne besede:
   situacije    čas    izkoriščanje    življenje

Velikokrat se zgodi, da žrtvujemo svojo srečo za druge, na koncu pa spoznamo, da nihče ni srečen, da nas le izkoriščajo in preprečujejo v nekaj, kar ni res. Včasih se je treba v življenju postaviti zase, saj se drugače nihče ne bo. Bodite močni, stojte za svojim prepričanjem in ne pustite nikomur, da bi prestopil meje, z vami pometal in počel stvari, ki vas delajo nesrečne. 

 

IZRAZITE SVOJE MNENJE

 

Svojega mnenja ne poveste naglas, saj se bojite odziva in reakcije drugih, zato ga vedno zadržite zase. Poskušajte to opustiti in stati za svojimi načeli ter jih tudi povedati. Če v nekaj zares verjamete in čutite, da morate to storiti, potem se ne obotavljajte.

 

IMATE JASEN CILJ

 

Sreča pride takrat, ko sledite in uresničujete svoje cilje. Če se jim boste odrekali le zato, da boste ustregli drugim, ptoem se morate zavedati tudi posledic, kot so slaba volja, razočaranost in depresija. Če imate jasen cilj in veste, česa si želite, potem pojdite proti temu in ne poslušajte tistih, ki vam stojijo na poti.

 

POTREBUJETE ČAS ZASE

 

Čas je dragocen, zato ga ne zapravljajte in ga izkoristite za stvari, ki vas delajo srečne. Velikokrat si vzamemo čas za druge, nase pa kar nekako pozabimo. Tega vam nihče ne bo vrnil, zato prenehajte iskati izgovore in si ga vzemite. Počnite tisto, kar vas navdihuje, sprošča in vam pomeni veliko. S tem boste dobili občutek, da čas ni bil vržen stran in ste končno naredili nekaj zase. 

 

ČUTITE, DA VAS IZKORIŠČAJO

 

Nikoli ne dovolite, da z vami pometajo in vas izkoriščajo zato, da bodo oni na boljšem. Ne dovolite, da drugi zahtevajo od vas nemogoče stavari, da razmišljate tako kot oni in vam vsiljujejo svoje mnenje. Bodite zvesti sami sebi. Izkoriščevalski ljudje so povsod okoli nas, zato se jim izogibajte - ne samo, da vam bodo vzeli vso energijo, posledično vas bodo spravili v slabo voljo, obup in depresijo. 

 

POSTAVITE SVOJE MEJE

 

Pomembno je, da pokažete, kje so meje in kaj si lahko dovolijo in kaj ne. Ne pustite, da ljudje, ki v vašem življenju ne štejejo nič, to prestopajo in vam povzročajo težave. Jasno in glasno dajte vedeti, kdo ste in kaj si želite ter od tega ne odstopajte.