5 točk, ki razkrivajo, da imate ob sebi napačnega partnerja

Bolje, da ste sami, kot v slabi zvezi
Ključne besede:
   ljubezen    bolečina    laganje    nezvestoba    dvom    srce

Ljubezen lahko tudi boli in to zelo. Sploh, če nam ljubljena oseba ne vrača ljubezni v isti meri, kot jo izkazujemo mi, ali še huje, da nas samo izkorišča. Pomembno je, da se vsakdo počuti dobro v svoji koži in od partnerja prejema ljubezen, toplino in medsebojno spoštovanje. V kolikor tega ni, tudi iskrica v očeh hitro ugasne, zato je pomembno, da imaš ob sebi nekoga, ki te spodbuja, ljubi in ceni.

 

Se ti zdi, da samo daješ in daješ, on/a pa samo jemlje? Morda pa je čas, da razmisliš tem, če si te ta partner sploh zasluži. 

 

1. Partner ti je lagal in varal 

 

Ko partner izda tvoje zaupanje, je odnos težko vrniti na stare tirnice. Četudi vama to uspe, je vedno prisoten dvom, ali se bo zgodba zopet ponovila. Če je partner obenem še takšen, da ti noče povedati, kam in s kom gre zvečer, na primer na pijačo, potem imata zelo velik problem, saj te več kot očitno ne ceni dovolj, da bi pomiril tvojo skrb. Takšni partnerji so sebični in egocentrični ter mislijo le nase, njihov najbolj pogost stavek pa je: "Zakaj bi ti moral polagati račune?"

 

2. Samo jemlje in nič ne da v zameno 

 

Medtem kot ti vajinemu odnosu namenjaš čas, denar, vso ljubezen in tudi prostor, je tvoj partner tisti, ki ne nameni ničesar. Zdi se ti, da te samo izkorišča. Odnos s takšnim človekom je enosmerna ulica, ali bo po njegovo ali pa pač ne bo. Potrebuješ nekoga, ki bo spoštoval, da si tudi ti človek s svojimi željami, čustvi in potrebami, in ne le on.

 

3. Ponižuje te

 

Ko je tvoj partner slabe volje, se ti zdi, da se namerno znaša nad tabo. Kar naenkrat kosilo ni več dobro in tvoja pričeska mu ni všeč, na živce mu gre, kako žvečiš hrano in ti zmeče naprej vse mogoče stvari iz preteklosti. Nekdo, ki te ljubi in spoštuje, te ne bo žalil, sploh pa ne tako, da te z zlobnimi komentarji povsem zlomi

 

4. Na partnerja ne moreš računati

 

Zdi se, da nikoli ne moreš računati na partnerja, kaj šele, da bi ti priskočil na pomoč. To mu predstavlja breme, zato se spretno izogiba temu, da bi ti pomagal. Če si ti partnerju na voljo, kadarkoli te potrebuje, on pa je vedno poln izgovorov, zakaj nečesa ne more, je čas, da ga postaviš pred dejstvo, ali pa preprosto odideš.

 

 

5. Partner je sebičen in ni timski igralec

 

Partnerja bi morala biti ekipa. Vajini uspehi in tudi porazi so skupni. Takšni partnerji so tako močno usmerjeni le vase, da njihov ego nikakor ne more sprejeti poraza in morajo biti vedno ter povsod zmagovalci.