OKUSNA SNICKERS SLADICA: Brez sladkorja, brez pečice!

Dobro, okusno in predvsem zdravo
Ključne besede:
   sladica    okusno    zdravo    brez sladkorja    brez peke    recept    hitro    snickers    čokolada    biskvit

Težko se je upreti sladkarijam, sploh, če se nenehno borimo z odvečnimi kilogrami ali pazimo, da ne pojemo preveč sladkorja. Pa vendar pride trenutek, ko si zaželimo sladko in si bolj kot vse na svetu želimo ugrizniti v slastno sladico, ki bo zadovoljila naše čute.

 

Zdaj je to mogoče! Pripravite mega, zdravo in povrhu vsega še sladko snickers sladico, ki vas bo navdušila. Najboljše od tega pa je, da zanjo ne potrebujete pečice!

 

 

Sestavine za biskvit:

 

~ 150 g lešnikov

~ 80 g dateljnov

~ 40 g kakava v prahu

~ 2 žlici javorjevga sirupa

~ 3 žlice arašidovega masla (po možnosti tistega z manj sladkorja)

 

Sestavine za karamelin nadev:

 

~ 80 g dateljnov

~ 2 žlici arašidovega masla

~ 1 žlička vanilijevega eksrata

~ 1/2 žlička soli

 

Sestavine za čokoladni preliv:

 

~ 30 g kakava v prahu

~ 50 g kokosovega masla

~ 40 g javorjevega sirupa

~ 50 g temne čokolade

~ 1 žllica arašidovega masla

 

 

Postopek: 

 

1. Vse sestavine za biskvit (lešnike, datelje, kakav v prahu, javorjev sirup in arašidovo maslo) zmešajte v mikserju (blenderju), da dobite gladko zmes, ki jo nato enakomerno razporedite po pekaču. 

 

2. Ko ste zmes razporedili po pekaču, ga dajte v zmrzovalnik za toliko časa, dokler ne zamrzne in biskvit postane trd (pa ne preveč).

 

3. Zdaj pripravite karamelino zmes. Vse sestavine zmešajte v mikserju, dokler ne nastane gleda tekstura. 

 

3. Zdaj iz zmrzovalnika vzemite pekač in karamelino zmes enakomerno razporedite po biksvitu. Po želji lahko po vrhu posujete zmlete lešnike, mandlje, manj slane arašide, čokoladne mrvice ...

 

4. Ko ste vse to storili, pekač zopet položit za 2 uri v zmrzovalnik. 

 

5. Ta čas raztopite čokolado in kokosovo maslo v kozici na ognju ter mešajte, da se ne naredijo grudice. Ko zmes postane tekoča, dodajte kakav v prahu, javorjev sirup in arašidovo maslo ter spet premešajte . Odstavite posodo z ognja in počakajte, da se malce ohladi. Nato vzemite pekač ven in politje čokoladni preliv po biskvitu. 

 

6. Ko je čokoladni preliv polit, spet postavite pekač v zmrzovalnik še za 2 uri, da se vse dobro strdi. 

 

Po dveh urah pa je čas za razvajanje brbončic! Razrežite po svoje in postrezite!

 

Pa dober tek!