ADIJO, PREHLAD! Poskusite kombinacijo bele čebule in medu

Morda vam kombinacija ne diši najbolj, a bo pomagala!
Ključne besede:
   zdravje    prehlad    čebula    bela    med    kombinacija    uživanje    koristno    recept

Čas prehladov je v popolnem zagonu, zato je prav, da si čimprej pomagamo in povrnemo zdravje. Namesto, da odhitite v lekarno, se raje sprehodite do kuhinje in si pripravite magično zdravilo z belo čebulo in medom. 

 

Zakaj bela čebula?

 

Bela čebula vsebuje alicin, ki pomaga pri zmanjševanju holesterola, preprečuje strjevanje krvi, deluje protimikrobno in celo protirakavo. Je nizkokalorična in zelo hranljiva, saj vsebuje mangan, vitamin C in B6 ter vlaknine. 

 

 

Zakaj med?

 

Je poln antioksidantov, encimov, mineralov (vključno z železom, cinkom, kalijem, kalcijem, fosforjem, magnezijem in selenom). Vsebueje vitamin B6, tiamin, riboflavin in niacin, skupno preko sto pomembnih sestavin za organizem. Njegova lepljiva sestava pomaga pri razdraženosti sluznice grla, izboljšuje delovanje prebavnega sistema, odstranjuje proste radikale iz telesa in s tem izboljšuje imunski sistem. 

 

 

Kako deluje kombinacija bele čebule in meda?

 

Kombinacija meda in bele čebule ubija bakterije ter deluje antiseptično in antivirusno, sladkost meda pa nevtralizira značilen okus čebule. Da bi zaščitili telo pred virusi in bakterijami, uživajte med in čebulo vsaj mesec dni dva- do trikrat dnevno. Tega domačega zdravila ne pijte z vodo in ga ne pogoltnite takoj, temveč pustite, da se raztopi v ustih in deluje skupaj z našo slino, svetujejo nutricionisti.