Seznam 7-ih NAJBOLJŠIH KNJIG, ki vam lahko v življenje prinesejo spremembe

Ključne besede:
   knjige    najboljše    branje    seznam    življenje    izboljšanje    sprememba    duhovnost

Branje je tisto, ki človeka izpopolni in mu celo lahko spremeni življenje ... na bolje! Dobra knjiga zna biti pravi balzam za dušo, zna pomiriti in pokazati stvari, ki jih včasih ne vidimo. Če že dolgo v roke niste prijeli dobre knjige, si poglejte seznam knjig, ki jih morate prebrati vsaj 1x v življenju. 

 

1. Ozdravi svoje življenje

 

Avtorico Louise Hay, ki je žal pred kratkim preminula nedvomno lahko prištevamo med začetnike gibanj za samopomoč. To je knjiga za ljudi, ki jih pestijo različne težave in se hočejo ponovno roditi ter kreniti po drugačni poti, ter se naučijo biti zadovoljni s seboj, zaradi česar bodo tudi bolj uspešni, srečni in zadovoljni. Hayeva je menila, da ne obstaja težava, ki se je ne bi dalo odpraviti z močjo volje, potrebujemo samo nekaj duhovne in mentalne higiene ter spremembo mišljenja.

 

 

2. Prosite, dano vam je

 

Prva knjiga Esther Hicks (soavtor dela je Jerry Hicks), motivacijske govornice, ki ima seminarje po vsem svetu. V knjigi je opisan zakon privlačnosti, ki nam vsem prinaša natančno to, v kar verjamemo. Prosite, dano vam je govori o tem, kako misliti lepše misli ter tako ustvarjati lepšo resničnost zase.

 

 

3. Pogovori z Bogom

 

Prva knjiga Pogovorov z Bogom je doživela tako veliko priljubljenost, da je perasla že v trilogijo. Kako bi bilo, če bi lahko Bogu zastavili vsa tista vprašanja, ki vas najbolj vznemirjajo, in bi vam nanje jasno ter razumljivo odgovoril? To se je zgodilo Donaldu Walschu. Pogovori z Bogom so Walscheva pripoved o njegovih zaupih pogovorih z Bogom, ki so se začeli leta 1992, ko je pisec preboleval obdobje hude potrtosti. Tedaj je sestavil pismo Bogu, v katerem je dal duška svoji negotovosti in razočaranju – in na njegovo presenečenje mu je Bog odgovoril.

 

 

4. Skrivnost

 

Knjiga z originalnim naslovom The Secret je knjiga, ki deli bralce na tiste, ki jo ogročeno zavržejo ali take, ki pravijo, da jim je pomagala. Svoje poglede so prispevali sami znani motivacijski govorci in osebnostni trenerji. Avtorji trdijo, da vas bodo naučili, kako lahko uporabite Skrivnost v svojem vsakdanjem življenju – od denarja in zdravja pa do medčloveških odnosov in sreče, skratka pri prav vsaki dejavnosti in stiku s svetom. Začeli boste razumeti skrito, neizkoriščeno moč, ki je v vas, in to razkritje vam bo prineslo srečo na vseh področjih vašega življenja.

 

 

5. Živeti v sedanjem trenutku

 

Temeljno delo Eckharta Tolleja, ki je mnogim ljudem v najglobjem bistvu spremenil življenje in jim pomagal, da so skozi solzno dolino trpljenja ugledali smisel ter se začeli ljubiti in ceniti ter izkoriščati svoj potencial. Najbrž najboljši še živeči pisatelj knjig o modrosti in duhovnosti, ki nam je sporočil, da resnično živi le, kdor je povezan z močjo sedanjega trenutka. Knjiga Živeti v sedanjem trenutku v naše življenje vstopa tako, da zlahka postane naš osebni motivator, priročnik in zavetišče, kjer v vsakem trenutku najdemo odgovore na vprašanja. Vsako kratko poglavje je zgodba zase, ki nosi eno izmed bogatih sporočil in tudi avtor predlaga, da odlomke beremo počasi ter si vzamemo čas za premislek.

 

 

6. Zmorem, če to verjamem

 

Knjigo je napisal avtor svetovne knjižne uspešnice Moč pozitivnega mišljenja, dr. Norman Vincent Peal. Izhaja iz teze, da človekove misli usmerjajo njegovo življenje in nam pokaže, kako postanemo uspešni ter tvorno rešujemo življenjske težave in uresničimo poglavitni cilj – biti srečen. S preprostim in lahko razumljivim jezikom eden od utemeljiteljev filozofije samospoštovanja in pozitivnega mišljenja v knjigi uporabi niz primerov iz vsakdanjega življenja in zapiše tudi zgodbe ljudi, ki jim je uspelo probleme preobrniti v izzive, s katerimi se zlahka spopadajo ter so svoje poklicno in zasebno življenje spremenili v zgodbo o uspehu. Tudi vam lahko to uspe, če osvojite pravo motivacijo, se začnete spoštovati in začnete uporabljati duhovne zakone v svoj prid. Vse to s pomočjo humorja in kreativnosti.

 

 

7. Ljubeznoslovje

 

Poznate razliko med ljubeznijo in zaljubljenostjo? Je ljubezen stvar odločitve? Ali res drži, da se nasprotja privlačijo? Zakaj pride do prevare in ali jo je mogoče preboleti? Kako izpustiti iz življenja osebo, ki jo ljubimo – so bivši lahko prijatelji? V knjigi nas uči, kako zgraditi zdrave, srečne in strastne odnose z drugimi. Najsi gre za partnersko ljubezen ali družinske, prijateljske in delovne odnose, avtor opozarja na ustaljene zmote in napačna pričakovanja, ki jih vsiljujemo drug drugemu, nato pa predlaga rešitve, ki bodo vrnile zaupanje in zadovoljstvo v ta najpomembnejša področja življenja.