8 neverjetnih učinkov uporabe brezalkoholnega kisa

Poskrbite za čista oblačila ali prijeten vonj iz pomivalnega stroja
Ključne besede:
   kis    alkoholni    čiščenje    uporaba    nasvet    perilo    stroj    pečica    odtok

Brezalkoholni kis je odlična rešitev za vse, ki želite brez kemikalij počistiti dom in se iz oblačil rešiti nadležnih madežev. Poleg tega je za uporabo enostaven, poceni in na dosegu roke. Poglejte si, le nekaj stvari, pri katerih vam bo kis v pomoč:

 

1. Ohranja svežino rož - k vodi za zalivanje rož dodajte dva decilitra alkoholnega kisa in čajno žličko sladkorja ter poskrbite za svežino rož in to, da ne bodo ovenele.

 

2. Vodni kamen v pomivalnem stroju - vanj zlijte skodelico alkoholnega kisa in izberite dolg program pomivanja, ki bo poskrbel, da se bo vodni kamen odstranil. 

 

3. Za prijeten vonj iz hladilnika - zaradi različne hrane, vaš hladilnik začne oddajati neprijeten vonj, ki se ga lahko znebite tako, da v skodelici zmešate vodo in alkoholni kis in vanj pomočite krpo, s katero prebrišete celoten hladilnik. Obrisati morate celotno notranjo stran hladilnika in ne samo polic. 

 

4. Očistite kopalno kad ali tuš - polovico skodelice alkoholnega kisa pogrejte za 20 sekund v mikrovalovni pečici in ji dodajte četrtino detergenta za pomivanje posode. Vzemite prazno plastenko z razpršilko in poškropite celotno kad ali tuš, vključno s pipo. Pustite delovati 30 minut, nato obrišite z gobico.

 

5. Čiščenje pralnega stroja - v boben nalijte dva decilitra alkoholnega kisa in nato pralni stroj zaženite, da prazen opere cel cikel pri najvišji temperaturi. Tako boste iz njega pregnali neprijeten vonj ter nakopičene ostanke detergenta, plesni in vodnega kamna. Ko bo končal, odprite vrata in gumo na njih obrišite s krpo, namočeno v alkoholni kis. Tudi na njej se namreč zadržuje veliko plesni, umazanije in ostankov detergentov.

 

6. Umazana oblačila - oblačila, ki so razvila neprijeten vonj in se vam zdi, da ga kljub pranju ne morete odstraniti madežev, enostavno poškropite z alkoholnim kisom ter pustite, da se zadeva malce vpije. Nato normalno operite v pralnem stroju.

 

7. Zamašen odtok - v zamašen odtok vsujte pest sode bikarbone, nato pa vlijte še skodelico kisa. Ko se nehajo pojavljati mehurčki, vanj spusite še vročo vodo. Ponavljajte toliko časa, dokler odtok ni odmašen. 

 

8. Mikrovalovna pečica - vanjo postavite posodo v katero ste zlili polovico skodelice kisa in vode. Nato pečico prižigte in pustite, da 3 minute deluje z največjo močjo. Ko ugasne, pustite, da je posoda v njej vsaj še 15 minut, da vse izhlapi. Nato odstranite posodo in obrišite s krpo njeno notranjost.