Hladna sladica, za vroče poletne dni: Hitro, enostavno in brez uporabe pečice!

Zavihajte rokave in se posladkajte že danes!
Ključne besede:
   sladica    hruške    čokolada    okusno    hladno    brez peke    hitro

Sobota je čas za počitek, izlete, lenarjenje ali to, da razvajamo brbončice. Takrat se običajno odpravimo v trgovino, zavijemo v restavracijo ali slaščičarno, da si napolnimo želodček. Kaj pa, če bi si enkrat za spremembo nekaj pripravili kar sami? Čeprav se vam v tej vročini ne ljubi početi ničesar, verjemite, da vam bo vzelo le nekaj minut in čez eno uro se boste že lahko sladkali ter hladili s tole okusno sladico - brez peke!

 

SESTAVINE: 

 

320 g čajnih keksov

120 g stopljenega masla

1 kg hrušk

1 velika žlica ruma

1 velika žlica limoninega soka

150 g sladkorja

500 ml vode

2 instant čokoladna pudinga v prahu (na vsakem mora pisati, da se ga pripravi z pol litra mleka)

200 ml sladke smetane

50 g čokoladev prahu (tisto, ki ga uporabljaš za kakav)

+ s 15 g masla premažete pekač v velikosti 35 x 20 cm

 

POSTOPEK: 

 

 

V skledi zdrobite in zmiksajte piškote ter jim primešajte 120 g stopljenega masla. Nato vse skupaj še enkrat premešajte in stresite v pekač, ki ste ga prej premazali z maslom.

 

 

Nato vzemite lopatico in z njo poravnajte zmes tako, da je čisto gladka (brez grudic ali kepic). 

 

 

Zatem olupite hruške in jih narežite na kocke. Dajte jih v lonec, prelijete z žlico ruma in žlico limoninega soka. Nato v lonec stresite še 150 g sladkorja in čez prelijte z 500 ml vode. 

 

V posebni skodelici zmešajte 50 g kakava z 125 ml vode. Mešajte toliko časa, da nastane čokoladna zmes. 

 

Lonec s hruškami nato postavite na kuhalnik in počakajte, da zavre. Nato pustite ne ognju še 10 minut. Medtem v lonec zlijte čokoladno zmes kakava in pri tem mešajte.

 

 

Ko je zmes po 10 minutah pripravljena, jo polijte po piškotih, ki ste jih gladko poravnali po pekaču. Vse lepo razporedite in pustite eno uro stati, da se ohladi.

 

 

Zatem pripravite smetano in jo enakomerno razporedite po biskvitu. Po njej lahko nato posujete kakav, oreščke, mrvice oz. kar si želite.

 

Postavite v hladilnik za eno uro, da se ohladi in narežite!

 

Pa dober tek!