OHLADIMO SE! To so top slovenska kopališča, ki jih najdete v naravi ;)

Že veste, kam boste šli?
Ključne besede:
   kopališča    slovenija    jezero    reka    poletje    kopanje    vročina    naravno    osvežitev    družina    dopust

''Vroče! Najraje bi se vrgel nekam v mrzlo vodo!'' Je stavek, ki ga je v  teh dneh slišati zagotovo največkrat. Poletje je končno pokazalo tisto pravo plat, zato je čas, da ga izkoristimo kar se da dobro - nekateri s preživljanjem časa v sobi s klimo, spet drugi pa ga raje izkoristijo v naravi, v senci ob hladni vodi.

 

Tukaj imate le nekaj naravih kopališč, ki jih lahko obiščete sami, s partnerjem, družino ali celo pasjih ljubljenčkom in to brezplačno ter se ohladite v teh vročih poletnih dneh. 

 

PODPEŠKO JEZERO

 

 

Majhno jezero, ki je kilometer in pol oddaljeno od Kamnika pod Krimom in se nahaja v nasselju Jezero. V poletnih mesecih ga obišče kar nekaj ljudi, ki imajo radi naravna kopališča, naravo, drevesa ... Jezero obiščejo tudi pohodniki, kolesarji ali družine. Jezero je dostopno tudi z avtom, kjer lahko parkiraš neposredno ob cesti pri gostilini ali jezeru. Igrišč ni v bližini, je pa dovolj velik travnik, da se lahko igrate kakšne igre z žogo. Primerno je tudi za pse.

 

IŠKI VINTGAR

 

 

Gre za eno najpogosteje obiskanih izletniških točk, saj sem ne prihajajo le tisti, ki ljubijo mir in prelepo naravo, temveč tudi takšni, ki se želijo osvežiti v reki. Jezero je v mirnem okolju, v neokrnjeni naravi. Parkirišče je pred vhodom v Iški Vintgar, imate pa možnost parkiranja tudi drugje v bližini, če se želite še malo razgledati in sprehoditi. 

 

BOHINJSKO JEZERO

 

Največje in najglobje jezero v Slovenii, ki je izredno čisto in primerno za kopanje. Za otroke se priporoča plaža Fužinarski zaliv, kjer se breg počasi spušča v globino. Pri Fužinarskem zalivu je možnost nakupa celodnevne karte za parkiranje, medtem, ko boste za ostale parkirne prostorre odšlei 1,5 EUR na uro. 

V bližini jezera so tudi gostilne, kjer se boste lahko okrepčali, pri eni izmed njih pa je urejeno tudi otroško igrišče. 

Na jezeru lahko supate, si izposodite kanu, čoln ali se zabavate s skoki s pomola, uporabite trampolin na vodi ali pa raje odigrate odbojko na mivki. Jezero je primerno tudi za pse. 

 

BLEJSKO JEZERO

 

 

Okoli jezera je kar nekaj lepo urejenih kopališč. Eno najbolj priljubljenih je v bližini kampa z imenom Velika Zaka. Kopalci imajo na razpolago tuše, v bližini pa je tudi pakririšče. Lahko počivate na travi ali asfaltni obali z lesenimi pomoli. Jezero je dostopno z avtom. Gostinska ponudba je izredno velika in bogata, zato ni strahu, da bi bili lačni ali žejni. 

 

 

BAJER V RIBNEM PRI BLEDU

 

Vasica Ribno pri Bledu je od Bleda oddaljena slaba dva kilometra. Z avtom imate možnost, da se zapeljete čisto do bajerja in tam tudi parkirate, lahko pa ga pustite pri hotelu Ribno ter greste do jezera peš. Pijačo in jedačo prinesite s seboj, saj ob jezeru ni nobene okrepčevalnice (najbližje je hotel Ribno).

V okolici bajerja ni otroškega igrišča, je pa možnost vožnje s kanujem po Savi, na voljo imate tudi kolesarjenje, tenis in minigolf. Primerno je tudi za pse.

 

JEZERO JASNA

 

 

Kranjska Gora vam ponuja jezero Jasna, ki je odlično za ohladitev v teh vročih dneh. Zraven je veliko parkirišče, zagotovljena je tudi senca, prav tako pa je zraven tudi gostinska ponudba s hrano in pijačo. Na voljo so kemični wc-ji, ki so lepo urejeni. Pri jezeru ni otroških igrišč, a se lahko zabavate tudi kako drugače. Jezero lahko obiščejo tudi pasji kosmatinci. 

 

BLOŠKO JEZERO

 

 

Jezero Bloke ali tudi Volčje jezero je umetno zajezeno in dva metra globoko. V poletnih mesecih je izredno priljubljena izletniška točka za kopalce. Dostopno je z avtom, kjer lahko parkirate v neposredni bližini jezera na urejenem parkirišču. Tik ob jezeru je okrepčevalnica, kjer strežejo pijačo, sladoled in podobno. V bližini pa je še ena okrepčevalnica, kjer strežejo tudi hrano. Jezero je primerno tudi za pse.

 

VELENJSKO JEZERO

 

 

Velenjsko jezero je neoporočeno in primerno za brezskrbno kopanje. Dostopno je z avtomobilom, parkira pa se na plačljivem parkirišču v bližini jezera. Zraven so tudi teniška igrišča, fitnes center, možnost igranja mini golfa, nogometa, košarke, odbojke na mivki in raznoraznih športov, kot so jadranje, potapljanje in vožnja s kanuji. V bližini je tudi urejen prostor za piknike in kampiranje. S seboj lahko vzamete tudi psa, saj je del plaže (prb. 100 m) namenjen le njim, na ostalih delih pa jim kopanje ni dovoljenjo. 

 

 REKA NADIŽA

 

 

Bistri tolmuni in urejena kopališča ene najčistejših in najtoplejših alpskih rek kar vabijo k skoku v vodo, plavanju in poležavanju v senci. Ob reki Nadiži velja poseben parkirni režim, ki je bil vpeljan z namenom, da se ohrani sožitje med naravo in številnimi poletnimi obiskovalci. Poleti je treba za uporabo parkirnih mest plačati nadomestilo za urejanje parkirišč.

Domov | Ekipa | Združenje Radio2 | Program
Kontakt | Pogoji uporabe | Frekvence | Raba piškotkov | Volilna pravila | Seznam predvajanih del

Copyright © 2017 Radio 2