''Oasis je bil kot ferrari''

Kmalu dokumentarec o legendarni skupini
Ključne besede:
   Oasis    Noel Gallagher    Liam Gallagher    Supersonic    Knebworth Park    dokumentarni film

Oasis so danes del glasbene zgodovine. Leta 1994 so izdali svoj prvi singel Supersonic, ki je takoj postal ena od večnih himen roknrola. ''Supersonično'' pa je tudi beseda, ki najbolje povzame njihovo fenomenalno kariero od trenutka, ko so se zavihteli na lestvice z omenjeno uspešnico, do leta 1996, ko so v Knebworth Parku vsak večer igrali pred 125 tisoč oboževalci, igrali pa bi lahko dvajset noči zapored. Vstopnice za njihove koncerte so bile namreč razgrabljene - želelo jih je 2,6 milijona ljudi, kar je bil izjemen prodajni rekord.

Dokumentarni film prikazuje skupino od obdobja, ko se je na koncertih Liamu Gallagherju pridružil še brat Noel, s katerim sta si v časih odraščanja delila sobo, potem pa glasbene odre. Od izida prvega albuma ''Definitely Maybe'' (avgust 1994), ki je postal do takrat najbolje prodajan prvenec vseh časov, do njihovih legendarnih nastopov v Knebworth Parku sta minili manj kot dve leti. 

''Ljubezen, vibracije, strast in užitek, ki so prihajali iz občinstva, če že kaj, so bili tisto, kar je določalo Oasis,'' je povedal Noel Gallagher. Njegov brat Liam pa je bil še bolj slikovit: Oasis je bil kot ferrari. Izjemen na pogled, odličen za vožnjo in takšen, da uide izpod nadzora, če voziš prehitro. Užival sem v vsaki sekundi.'' 

Ustvarjalci dokumentarnega filma so imeli sicer na voljo redek vpogled v svet skupine in še neobjavljenega arhivskega gradiva, dokumentarec pa bo na ogled oktobra.