Za povišico ''žicajte'' kot otrok

Naj vas ne bo strah vprašati
Ključne besede:
   povišica    otrok    delodajalec    kompromis    potrebe    želje

Umetnosti pogajanja se učimo že kot otroci, naj gre za dodatno kepico sladoleda, ali še eno risanko. Ko pa odrastemo, imamo s tem pogosto težave. Še posebej, ko gre za kočljiva vprašanja.

Mnogi zaposleni se izogibajo prošnjam za višjo plačo, deloma tudi zato, ker ne vedo, kako načeti takšen pogovor. Če se želite naučiti pogajanja, prisluhnite, kako se majhni otroci pregovarjajo glede odhoda v posteljo. Ne obotavljajo se prositi za dodatnih 15 ali 30 minut, če menijo, da si to zaslužijo, ali pa, da obstaja dober razlog.

Ključno je, da jih ni strah, da bi z vprašanjem načeli odnos. Pogajanje o odhodu v posteljo se jim zdi ''razumna stvar'' in povsem smiselno. Prav tako je razumno vprašati za povišico, vendar se zaposleni pogosto bojijo, da bo to uničilo njihov položaj.

Pameten delodajalec zaradi tega ne bo povzročal težav, sploh, če gre za dober kader in iskanje razumnega kompromisa. Tudi otroci poznajo razliko med prošnjo za dodatnih 15 minut ali tem, da ostanejo budni celo noč. Če menite, da si zaslužite višji dohodek, vendar vas je strah reakcije nadrejenih, pa lahko začnete z bolj sprejemljivim vprašanjem ''Kakšni so v podjetju pogoji za povišico?''. Ne boste izpadli agresivno, hkrati pa boste izrazili svoje potrebe in želje.