6 laži, ki si jih nehajte govoriti

Bodite vedno iskreni, predvsem sami s sabo
Ključne besede:
   laži    problem težava    sreča    razmerje

Ljudje si lažemo pogosteje, kot si mislimo. To je šest najbolj običajnih ali pa najbolj pogostih laži, ki si jih govorimo. 

Dobro sem

Včasih smo na težave popolnoma nepripravljeni, namesto da bi jih poskušali rešiti, pa se prepričujemo, da je vse v redu. Če ste se prepoznali v tem opisu, je čas, da se pogumno soočite z realnostjo, saj boste šele potem zares lahko v redu.

Te osebe v življenju ne potrebujem

Ni pomembno, ali gre za prekinjeno prijateljstvo ali razmerje, treba je dobro razmisliti o dobrih in slabih stvareh, ki jih nekdo prinese v naše življenje. Priznajte si, da je bistvo slehernega odnosa, da vas osrečuje in da verjetno ni resnica, da se najbolje počutite sami.

Ne želim se spremeniti. Saj sem čisto v redu.

S takšnimi izjavami se želimo prepričati, da se v svoji koži počutimo udobno in povečati samozaupanje, ne da bi za to v resnici kaj naredili. Takšne izjave so pogoste, če si nekdo globoko v sebi želi spremembe, a nima dovolj poguma, da bi jih uresničil. Spremembe niso vedno slabe in ne pomenijo, da smo bili pred tem slabi ljudje.    

Tega ne zmorem

To je najslabša laž, ki jo lahko izrečete. Z njo rušite samozaupanje in željo za uspehom. Če se trudite prepričati, da niste dovolj sposobni za doseganje lastnih ciljev, potem jih zagotovo ne boste nikoli uresničili. 

Ne zaslužim si sreče

Če se kesate zaradi nekaterih dejanj, se potrudite in popravite napako ter si dajte novo priložnost. Pogosto smo prav sami največji sovražniki svoje sreče.

Ni pravi trenutek

Za novo razmerje, konjiček ali prijatelje? Ni pomembno. Kako pa veste, kdaj je pravi trenutek? Če želite nekaj napravite, je zdaj ravno pravi čas.