5 zmotnih prepričanj o hujšanju z jabolčnim kisom!

Jabolčni kis je zdrav, a nikakor naj ne bo preparat za hujšanje
Ključne besede:
   kis    jabolčni    prepričanja    hujšanje    zmotno    telo    želodec

Zagotovo ste že slišali, da nekateri ljudje hujšajo z uživanjem jabolčnega kisa ter pri tem beležijo velike uspehe, kar se tiče izgubljanja kilogramov. Pa je res? Seveda je jabolčni kis zdrav, če ga uživate v zmernih količinah, nikakor pa naj ne bo to preparat s katerimi boste hujšali, saj si lahko nakopljete več težav, kot koristi. 

 

Nekateri ljudje v želji, da bi čim hitreje shujšali zmanjšajo obroke in povečajo količino kisa, kar pa se velikokrat pokaže za zelo sabo idejo, ki je telo nima najraje. 

 

 

1. Oslabljen imunski sistem

 

Jabolčni kis nima v sebi dovolj probiotičnih sredstev, ki bi pozitivno vplivali na vaše počutje in z njim povezanim imunskim sistemom. Če pretiravate z njegovim uživanjem se lahko zgodi, da iz telesa odplaknete vse hranljive stvari in se zgodi ravno obratno - namesto, da si z njim pomagate okrepčati telo, si škodite in tako porušite imunski sistem ter zbolite.

 

 

2. Kilograme boste izgubili le začasno

 

Ko boste začeli uživati jabolčni kis, boste čez nekaj dni presenečno ugotovili, da se je številka na tehtnici znatno zmanjšala. Nikar se ne veselite prehitro, saj gre le za vodo, ki jo je telo izločilo, maščobne blazinice pa so še vedno tam. Ko spoznate, da to resnično deluje, se začnete izogibati obrokom in uživate le še kis. Čez čas, ko začnete normalno jesti pa se zgodi obratno in pridobite nazaj še več kilogramov, kot ste jih izgubili - teh se ne rešite tako z lahka.

 

 

3. Nenehno boste lačni

 

Veliko ljudi trdi, da uživanje jabolčnega kisa zmanjšuje apetit, a je to čista izmišljotina. Morda na začetku, ko telo še ni navajeno na okus in imate občutek, da ste siti, a se to kmalu spremeni. Za čas, ko popijete kozarec vode zmešane s  kisom ali to storite kar na žlico, boste občutili poln želodec. Ko to popusti, pa nastopi lakota - takrat bi pojedli več, kot običajno. 

 

 

4. Nastopijo lahko težave z želodcem

 

Jabolčni kis je precej močen in ga nekateri ljudje preprosto ne prenesejo, kaj šele, da bi ga uživali na žlico. Veliko jih je čez čas potožilo, da so si zaradi pretirane uporabe jabolčnega kisa poškodovali želodec in imeli težave z zgago. 

 

 

Za konec: Jabolčni kis ali katerikoli drugi kis je odličen za solato in okusen dodatek k jedem, kot napitek pa od njega nikar ne pričakujte čudežev. 

 

 

Namesto, da bi ga uživali, si pomagajte z njim pri bolečninah v sklepih. Kliknite TUKAJ in preverite kako ;)