8 aplikacij za vse, ki bi radi shujšali ali postali bolj športno aktivni!

Tri, štiri ZDAJ! Akcija!
Ključne besede:
   šport    aplikacija    hujšanje    telo    telefon    napredek    izziv

Vsak posameznik, ki je vsaj malo športno aktiven, ima zagotovo na svojem mobilnem telefonu aplikacijo, ki mu pomaga spremljati napredek, mu šteje kalorije in mu pomaga pri vsakodnevnih izzivih. Če tega še nimate ali pa morda ne veste, kaj bi bilo za vas najbolj primerno, vam predstavljamo 8 najboljših športnih aplikacij, ki vas bodo premaknile iz kavča.

 

1. MyFitnessPal (štetje kalorij)

 

Na svetu najbolj priljubljena aplikacija, ki omogoča, da lahko vsakodnevno sledite vašemu vnosu kalorij v telo. Ima največjo podatkovno bazo živil, več kot 6 milijonov, hkrati pa ima tudi bar kodo za skeniranje živil (prepozna več kot 4 milijone prehranskih produktov). Z njim lahko ustvarite svoj dnevnik prehranjevanja in tako sledite, česa ste pojedli premalo ali preveč. Omogoča, da si zastavite cilj, kot so izguba maščobe, pridobivanje mišične mase in vzdrževanje telesne teže, pri čemer se lahko odločite, ali želite pridobiti oziroma izgubiti 0,25 kg, 0,5 kg, 1 kg in tako dalje, sproti pa izračuna, kakšen dnevni vnos je za to potreben.

 

Prenos: 50 milijonov

Ocena: 4,6/5

 

 

2. Sleep cycle alarm clock (izboljšanje spanca)

 

Pametna ura z budilko spremlja vaše gibanje, ki se skozi faze spanja spreminja in vas zbudi, ko ste v fazi najšibkejšega spanca. Med tem ko spimo, gremo skozi različne stopnje od globokega spanca do šibkega. Faza, v kateri ste, ko vam začne zvoniti budilka, je ključna za to, kako spočiti se boste zbudili. Kot vemo, je spanec zelo pomemben pri regeneraciji telesa po napornem treningu.

 

Prenos: 500.000

Ocena: 4,5/5

 

 

3. Map M Fitness workout trainer (tek, kolesarjenje, hoja, fitnes, cross fit, joga, štetje kalorij)

 

Aplikacija ima več kot 600 tipov vadb, omogoča shranjevanje tempa vaše aktivnosti, razdalje, poti, porabe kalorij, nadmorske višine in še več (pri tem je pomembno, da imate vklopljen GPS). Imate možnost, da si sestavite svoj vadbeni načrt, tedenske cilje in spremljate intenzivnost svojih treningov. 

 

Prenos: 1 milijon

Ocena: 4,4/5

 

 

4. 30-Day Fitness Challenge Workout (30-dnevni izziv doma)

 

Aplikacija je odlična za vse, ki radi telovadite doma. Vsebuje video navodila, izbirate pa lahko med tremi izzivi, in sicer: za trebušne mišice, za zadnjico ali za celotno telo. Načrt iz dneva v dan povečuje vašo intenzivnost vadbe, osnova pa je lastna teža. Napredek se zabeleži avtomatsko in uporabnika opozori, ko je čas za vadbo. 

 

Prenos: 10 milijonov

Ocena: 4,8/5

 

 

5. Lose it! (izguba kilogramov, štetje kalorij)

 

S to aplikacijo si zastavite cilje glede prehrane, vadbe, zdravja in tako dosežete tisto, kar ste si zadali. Ob prijavi na osnovi vaših podatkov ustvari za vas načrt za izgubo kilogramov. Uporabnik lahko nalaga fotografije svojih obrokov, aplikacija pa na podlagi slik živil sešteje kalorije in prikaže njihovo hranljivo vrednost. Omogoča tudi skeniranje bar kode. 

 

Prenos: 5 milijonov

Ocena: 4,4/5

 

 

6. Sworkit personalized workouts (presonaliziran trening)

 

Aplikacija ima več milijonov vadb za čisto vse stopnje aktivnosti - od joge, raztezanja, kardia do treninga za moč. Omogoča šesttedenski program in vsebuje manj intenzivne ter bolj intenzivne vadbe. 

 

Prenos: 1 milijon

Ocena: 4,6/5

 

 

7. Sports Tracker Running Cycling (tek, kolesarjenja, hoja, plezanje, smučanje, itd.)

 

Je ena izmed najboljših in najbolj priljubljenih aplikacij. Da deluje, morate vklopiti GPS in zemljevid, omogoča pa analizo vsega - od porabljenih kalorij, povprečne hitrosti, pretečene, prehojene ali prevožene razdalje, nadmorsko višino, spremljanje napredka. Svoje napredke lahko delite s prijatelji, ki prav tako uporabljajo tovrstno aplikacijo.

 

Prenos: 5 milijonov

Ocena: 4,5/5

 

 

8. Workout Trainer: Fitness Coach

 

Aplikacija ponuja izbiro med različnimi vrstami vadb: izguba odvečne teže, oblikovanje trebušnih mišic, učvrstitev zadnjice, trening za moč, joga, itd. Aplikacija vsebuje tudi motivacijsko vsebino in omogoča oblikovanje načrta treninga. Njena posebnost je ta, da posnetke in motivacijsko vsebino objavljajo njihovi trenerji. Vsak teden pa se lahko srečate z novimi vsebinami , programi treningov in izzivi. 

 

Prenos: 10 milijonov

Ocena: 4,2/5