Aspirin in še 6 nenavadnih stvari za odstranjevanje madežev!

Vse imate doma!
Ključne besede:
   živila    madeži    odstranjevanje    nasveti    triki    dom

Nadležni madeži na vaši najljubši majici so zagotovo nekaj, kar vas spravlja ob živce in iščete hitre ter učinkovite načine, da bi to čimprej odstranili. Ni potrebe, da zapravljate nakupe denarja za draga čistila, saj lahko ukrepate kar sami. Vendar ne čakajte predolgo, da se madež ne zasuši ... 

 

1. ASPIRIN - zdrobite dva aspirina in jih zmešajte v skodelici vode. Namakajte majico 2-3 ure pred pranjem

 

2. BEL KRUH - madeži ličil in šmink lahko odstranite kar z belim kruhom. Odtrgajte del, ki je mehek in naredite kepo. 

 

3. LIMONA - limona je vsestranska, zato je ''dobra prijateljica'' na več področjih. Če se želite rešiti madežev, jo uporabite tako, da polovico limone podrgnete po madežu, nato sperite in dajte majico v pralni stroj,

 

4. SODA BIKARBONA - tako kot limona, ima tudi soda bikarbona številno učinkov, ki pomagajo pri številnih težavah. S pomočjo vode in sode naredite pasto, ki jo nato nanesete na madež nekaj ur pred pranjem, da se dobro vpije. 

 

5. KREDA - vtrite na mastni madež nekaj praha krede, nato vzemite milo in podrgnite, da se madež v celoti odstrani.

 

6. LAK ZA LASE - madež popršite z lakom za lase in počakajte 10 minut. Zatem madež nežno podrgnite z gobico, da ne uničite tkanine. Oblačilo nato operite v pralnem stroju. 

 

7. POLNOMASTNO MLEKO - zlijte nekaj polnomastnega mleka v lavor in vanj namočite umazano majico. Najbolj deluje na šminko. Ko mleko ne topi več šminke, ga zamenjajte. Nato na madež nanesite brezbarvni tekoči detergent za pomivanje posode, pustite par ur in nato operite.