5 stvari, ki jih NIKAR ne objavljajte na Facebooku!

Številka 5 vas bo presenetila!
Ključne besede:
   Facebook    varnost    splet    objava    previdnost

Facebook je dandanes del življenja vsakega posameznika in skoraj ni človeka, ki ga ne bi uporabljal ali bolje rečeno vsaj slišal zanj. Večina informacij, ki jih ljudje delijo preko Facebooka, pa lahko z malce neprevidnosti privede tudi do zlorab in ogrozi njihovo privatnost.

 

Poglejte si 5 točk, ki jih na spletu ni dobro objavljati:

 

1. DATUM ROJSTVA - Hekerji so zmožni vsega in s tem, ko imate na svojem zidu objavljen datum rojstva, še lažje pridejo do vaših gesel, sploh, če se v njem skrivajo vaše datumske številke, kar počne večina ljudi, da ne pozabi gesla.

 

2. NASLOV ali E-MAIL NASLOV - Zakaj bi dajali vaš domači naslov na Facebook stran? Če nimate podjetja in se z ničemer ''pomembnim'' ne ukvarjate, kar bi zanimalo ljudi, potem tega ne počnite. Ne čudite se, če se kar naenkrat kakšen nepridipravi zasledovalec pojavi pred vašim domom.

 

3. STARE OBJAVE, KI NISO ZA JAVNOST - Facebook beleži vse, kar ste pisali nekaj let nazaj in ste na to že skoraj pozabili. Če ste na svojem profilu zasledili stare objave, ki se jih ''sramujete,'' potem jih čimprej izbrišite - lahko vplivajo tudi na vašo kariero in na vas mečejo slabo luč.

 

4. NEPRIMERNE FOTOGRAFIJE - Fotografije z raznoraznih zabav, kjer ste rahlo ali morda celo preveč okajeni, razgaljeni in podobni dogodki, kjer niste čisto ''normalni,'' nikakor ne spadajo na splet, zato te slike nemudoma izbrišite. Morda se vam je nekaj let nazaj, to zdelo strašno smešno, a le pomislite, kako to vpliva na vas sedaj, ko ste zrelejši in imate morda svojega šefa celo med Facebook prijatelji. 

 

5. FOTOGRAFIJE Z DOPUSTA - Ne objavljajte fotografij z dopusta, sploh, če ste še vedno tam, vaš dom pa je popolnoma prazen. Vlomilci, kar čakajo na tovrstne družine, ki v celoti zapustijo dom in so več dni odsotne, saj jih po tem lahko dodobra izropajo.