To soboto si specite pico po čisto svojem okusu in jo končno pojejte brez slabe vesti. Namesto moke in kvasa uporabite cvetačo ter presenetite svoje domače.
Sestavine za štiri osebe:
~ sveža cvetača
~ 3 jajca
~ 4 žlice mletih lanenih semen
~ 100 g mletih mandeljnov
~ 150 g naribanega sira (lahko tudi mocarelo)
~ paradižnikova mezga
~ česen v prahu
~ 1 ščepec origana
~ 1 ščepec soli
~ 1 ščepec bazilike
~ po želji: piščančja salama, olive, paradižnik, rukola, šampinjoni, tuna, koruza ...

Postopek:
~ Cvetačo najprej operete in naribate ali zmiksate v multipraktiku. Zatem jo toplotno obdelate v mikrovalovni pečici ali na vodni pari za 5 minut.
~ Ko se cvetača ohladi vmešate jajca, sol, česen, origano in polovico naribanega sira
~ Na pekač položite peki papir in na njemu oblikujete cvetačno testo za pico debeline 5 mm
~ Testo pečete 20 minut na 200 °C
~ Ko je pečeno, po njemu razporedite paradižnikovo mezgo, posujete z drugo polovico sira, po želji dodate še druge sestavine, kot so: piščančja salama, olive, paradižnik, itd.
~ Zatem položite v pečico še za 10 minut pri 200 °C
~ Po 10-ih minutah pico vzamete ven, razrežete in postrežete!
Pa dober tek!