Že celo življenje napačno uporabljate dezodorant

Imate občutek, da vaš dezodorant ne učinkuje? Morda ga uporabljate napačno
Ključne besede:
   dezodorant    uporaba    nasveti    napačno    telo    dišava

Dezodorant uporablja dandanes skoraj vsak in je nepogrešljiva stvar tako pri moških, kot tudi pri ženskah. Namen njegove uporabe je, da se izognemo prekomernemu potenju in neprijetnim vonjavam, ki jih oddaja naše telo. A velikokrat pogrešimo že pri tem, ko ga napačno uporabljamo in mislimo, da ne deluje ali pa smo zopet kupili napačnega. Resnica pa se skriva drugje - v pravilnem nanosu.

 

PRVA NAPAKA: Nanesete ga takoj po tuširanju

Večini ljudi je logično, da ga nase nanese takoj po tuširanju, saj je njihova koža takrat čista in bo bolje vpila dezodorant in bodo bolje dišali. A to ni pravilno razmišljanje, saj vlažna koža zelo težko vas absorbira karkoli, še posebej dezodorant, ki na koncu ostane le na oblačilih, kot beli madeži.

 

 

DRUGA NAPAKA: Nanesete ga takoj, ko se zbudite

Strokovnjaki svetujejo, da je za na nanos dezodoranta najboljša večerna ura - se pravi pred spanjem. Takrat se ne znojite, telo je sproščeno in koža ga bo vase bolj absorbirala. Zjutraj pa je vseeno dobro, da pazduhe umijete ali jih vsaj splaknete z mlačno vodo in milom ter nato ponovno nanesete dezodorant. 

 

 

TRETJA NAPAKA: Po nanosu se takoj oblečemo

To počne skoraj vsak: Namaže in čez obleče majico, nekateri pa to storijo celo takrat, ko so že oblečeni. Preden nanesete dezodorant je dobro, da ste v bolj široki majici ali tisti brez rokav (morda pižama), da se dezodorant dobro vpije (15 minut), nato pa se šele oblečete v vaša dnevna oblačila.

 

 

ČETRTA NAPAKA: Nanesete prevelike količine dezodoranta

V upanju, da boste bolje dišali in dlje časa, nase nanesete večjo količino dezodoranta, nato pa se zgodi ravno obratno. Znojiti se začnete še bolj intenzivno in kaj hitro oddajati tudi neprijeten vonj. Dezodorant uporabljajte v zmernih količinah, saj bo učinek čisto enak. Strokovnjaki celo pravijo, da bi bilo čisto dovolj, če bi dezodorant uporabljali le 2x na teden in da je vsakodnevna uporaba napačna.