14 stvari, ki vam uničujejo videz in vas postarajo

Izogibajte se početju, ki vas potihoma vsakodnevno ''uničuje''
Ključne besede:
   ženska    videz    skrb    staranje    zanemarjanje    napake    ritual    pretiravanje

Videz je pomemben tudi od genetike, a ni to edini faktor za lep in mladosten videz. Velikokrat k temu pripomoremo tudi sami s tem, kako skrbimo in na kakšen način skrbimo zase in telo. Poglejte si, nekaj navad, ki vam uničujejo videz ter vas posledično prikrito starajo.

 

ČESANJE MOKRIH LAS

 

 

Ne češite mokrih las, ampak jih najprej vedno malce posušite. Nato jih nežno primite in razčešite, da se ne začnejo lomiti ter po nepotrbnem cepiti. Vedno uporabite krtačo s širšimi zobmi.

 

PREKOMERNO PUDRANJE

 

 

Če imate mastno kožo in večkrat dnevno nanjo nanesete še puder v prahu, je to nekaj najhujšega kar lahko storite. Koži škodite in mašite pore. Ne nanašajte pudra že na obstoječi puder, ampak ga raje odstranite in to storite še enkrat. 

 

PREPOLNA TORBICA

 

 

Prepolna torbica, ki je po vrhu vsega še pretežka ni nikakor dobra za vaše rame ali roke ter s tem povezano držo. Poleg tega ne potrebujete sabo vlačiti vse nepotrebne krame, ki vam je le v napoto.

 

 

SEDENJE S PREKRIŽANIMI NOGAMI

 

 

Sedenje s prekrižanimi nogami je zagotovo najbolj priljubljena poza med ženskami. Tovrstno sedenje ni ravno priporočljivo, sploh če imate službo, kjer sedite 8 ur na dan. Povzroča krčne žilice.

 

PREPIRANJE S PARTNERJEM

 

 

Ni vse samo v videzu, ampak na staranje videza vpliva tudi prepir s partnerjem. Ne bodite trmaste in se ne prepirajte za vsako malenkost, ki vam škodi, povzroča stres ter vas posledično stara. 

 

VSAKODNEVNA UPORABA MASK

 

 

Maske za obraz niso slabe, a ne pretiravajte z njimi. Če na svojo kožo radi nanesete debel sloj maske in jo imate potem na sebi več kot 30 minut dnevno skoraj vsak dan, pore ne morejo dihati in koži s tem le škodite.

 

PREVELIKO TEKA

 

 

Tek je dober za vaše telo in počutje, a je po drugi strani tudi škodljiv. Telo prav tako rabi počitek, zato mu ga privoščite. Ne tecite vsak dan, ampak si privoščite raznoliko vadbo (hribi, uteži, kolo, plavanje, rolanje, joga ...)

 

PREVEČ UŽIVANJA MLEČNIH IZDELKOV

 

 

Zmanjšajte vnos mlečnih izdelkov čez dan in si jih privoščite v zmernih količinah le 2x ali 3x na teden. 

 

LJUBITELJICA SMOOTHIJEV

 

 

Sveže sadje je polno antioksidantov, a ima kljub temu v sebi veliko količino fruktoze. Najhuje je to, če zmešate preveč sadja, češ, saj je itak sadje, a vase vneste več sladkorja, kot če bi pojedli tablico čokolade. Raje si privoščite zelenjavni smoothie.

 

SONČNO KREMO NIKOLI NE NANESTE NA ROKE

 

 

Kremo za sončenje lahko uporabljate skozi celo leto, saj je vaš obraz, vrat in roke nonstop vzpostavljeni soncu. Ne pozabite namazati rok, saj so prav tako dovzetne za gube. 

 

NEPRAVILNO IN PREPOGOSTO SUŠENJE LAS

 

 

Ne sušite las na previsoki temperaturi, saj jih boste izsušili, izgubili bodo lesk in se začeli lomiti. Prav tako je pomembno, da sušilec držite 15 cm stran od glave in to na srednji temperaturi. 

 

VISOKO SPETI LASJE

 

 

Ženske rade nosite lase spete visoko v čop, kar pa ni vedno najboljša ideja. Pretesno speti lasje se začnejo lomiti hitreje in ravno to je največji vzrok za izpadanje las. Če imate lase radi spete, uporabljajte gumice, ki niso preveč elastične in agresivne.

 

DOTIKANJE OBRAZA Z ROKAMI

 

 

Če se z rokami nenehno dotikate obraza s tem povzročite, da se koža hitreje masti, saj nanjo prenašate bakterije. Roke so tiste, ki prenašajo bakterije, zato previdno.

 

IZMENJAVANJE KOZMETIČNIH IZDELKOV S PRIJATELJICAMI 

 

 

Ličil, britvic, pincet in ščipalcev za nohte nikar ne izposojajte, ampak jih izključno uporabljajte le vi. To so stvari, ki so hitro dovzetne za bakterije in lahko privede do raznoraznih infekcij, mozoljev in izpuščajev, katerih si ne bomo znali razlagati razloga. No, razlog je v tem, da kozmetičnih stvari ne izposojajte.