8 navad žensk, ki vedo, kako biti srečne

Učite se od njih!
Ključne besede:
   ženska    navada    lastnosti    sreča    življenje    sprostitev V službi znajo postaviti meje in se ne pustijo izkoriščati

V službi znajo postaviti meje in se ne pustijo izkoriščati

Tempo današnjega časa je vse preveč hiter in zgodi se, da pozabimo živeti. Podvrženi smo stresu in nenehnim psihičnim pritiskom, ki jih včasih nismo kos. Pa vendar obstajajo tudi tisti, ki se znajo dobro spopasti s tempom življenja, si vzeti čas zase in preprosto uživati vsak trenutek, ki jim je dan. Pred sabo imate 8 lastnosti oz. navad žensk, ki so uspešne in znajo v vsakem trenutku najti čas zase ter svojo srečo. 

 

1. Zgodaj vstajajo - tiste, ki dan začnejo zgodaj so čez dan bolj produktivne in uspešne. Čeprav vstajanje ni najlažje, so kljub temu potem polne energije in pripravljene na nove podvige.

 

2. V službi znajo postaviti meje - v službi vedo kdaj in kako postaviti meje ter na lep način sodelavcem obrazložiti, če jih nekaj moti. Ne pustijo se manipulirati in izkoriščati. 

 

3. Vzamejo si čas za kosilo in kavo med delovnim časom - beseda ''nimam časa, preveč imam dela'' ni v njihovem besednjaku. Vsak človek si zasluži pavzo in trenutek zase. Med delovnim časom si vzame čas za kosilo, kavo ali trenutek, ko gre na svež zrak, brez izgovorov, da delo ne more počakati.

 

4. Ko zapustijo službo, se znajo sprostiti in se posvetiti svojemu hobiju - ko pridejo domov znajo odklopiti misli in se prepustiti privatnemu življenju. Službe ne nosijo domov in se zavedajo, da morajo skrbeti tudi zase ter svoje mentalno zdravje. Vzamejo si čas za svoje hobije, morda lenarjenje ali stvari, ki jih osrečujejo. 

 

5. Vedno poslušajo sebe - znajo poslušati sebe in slediti svojim željam. Ne želijo se podrejati nekomu in zaradi tega biti nesrečne. Na prvo mesto postavljajo sebe in točno vedo

 

6. Poznajo besedo ''ne'' - ni potrebno biti vedno ustrežljiv in za vsako ceno narediti nekaj, kar te nekdo prosi. To so ženske, ki znajo reči ''ne'' in se zavedajo, da ne bo zaradi tega ognja v strehi. 

 

7. Ponosne so same nase - nekaj kilogramov preveč ali premalo, morda neurejena pričeska ali premalo denarja na računu? To pa res ni razlog, da nekdo ne bi bil srečen. Ženske, ki vedo, kako biti srečne z malimi stvarmi na to gledajo drugače. Veliko jim pomeni svoboda in to, da so obkrožene z ljudmi, ki jih cenijo in ljubijo.

 

8. Ne tarnajo - nenehno tarnanje in pritoževanje čez cel dan ne vodi nikamor. Srečne ženske raje uporabljajo besede kot so: ''Odlično sem, izboljšuje se, bo že boljše, vse bomo rešili ...'' in v vsaki stvari najde nekaj dobrega. Zapomniti si je treba, da težava ni nikoli tako velika, kot si jo predstavljamo. Največji problem v svetu, pa smo mi sami in nihče drug.

 

Preprosto se imejte radi, cenite vsako minuto, ki vam je dana in svet bo lepši - zagotovo ;)