ZA PARE: 5 vaj s katerimi bosta poglobila zaupanje v zvezi

Poskusita strmeti drug v drugega 5 minut in ugotovita, kaj se zgodi
Ključne besede:
   pari    zaupanje    zveza    ljubezen    vaje    nasveti

Zaupanje je temelj vsake zveze in pripomore k temu, da imata s partnerjem zdrav ter uravnovešen odnos. Tukaj imamo 5 vaj, s katerimi lahko s partnerjem ugotovita, če si zaupata in zvezo še bolj utrdita.

 

VAJA 1: POSVETITA SE DRUG DRUGEMU 

Vsak par ima svoj način povezovanja in komunikacije, ki ju združuje. Izberita tisto, ki jo imata rada oba (objemanje, držanje za roke, masiranje, ...) in pričnita z vajo tako, da v njej uživata nekaj minut. Popolnoma se posvetita drug drugemu in izklopita vse okoli sebe. Po nekaj trenutkih tišine, se začnita pogovarjati in se sprostiti v objemu.

 

 

VAJA 2: PRIZNAJTA SI NAPAKE

Priznajta si manjše in večje napake, ki se vama morda v nekem trenutku zdijo nepomembne, vendar je prav, da jih razčistita. Opravičita se drug drugemu in si prisluhnita ter razčistita, zakaj je do tega prišlo. Sprejmite partnerjevo ranljivost in ga poskušajte razumeti. Ne krivita se med sabo, ampak svoje napake sprejmita odgovorno, zrelo in ljubeče.

 

 

VAJA 3: POVEJTE MU VAŠO SKRIVNOST

Skrivnosti, ki se jih bojite povedati naglas in se jih sramujete, so tiste, ki človeka dušijo. Če jih boste priznali nekomu, ki vas ima iskreno rad in vas sprejema takšne kot ste, zagotovo ne boste zgrešili, ampak si boste olajšali dušo. Partner vas je sprejel takega kot ste, zato se ne bojte, ampak se mu odprite. Veliko stvari, ki jih nosite v duši in ste jih potlačili v sebi, negativno vplivajo na vajin odnos. Ko si bosta zaupala največje skrivnosti, bosta začutila olajšanje in se še bolj povezala.

 

 

VAJA 4: PARTNERJU POSVETITE POZORNOST

Vprašajte partnerja katere stvari, ki jih počnete, mu dajejo največji občutek varnosti in ljubljenosti. Večkrat se spomnite nanj in mu posvetite pozornost z malenkostmi, ki bodo pokazale, da vam je mar. Pozornost je tista, ki odnos le še bolj poglobi, saj da obema partnerjema vedeti, da se imata rada ter se imata v mislih. 

 

 

VAJA 5: OČESNI STIK

Sta si že kdaj strmela v oči celih 5 minut, ne da bi pri tem govorila? No, sedaj poskusita tudi to. Vaja se vam morda zdi zastrašujoča, a prinaša čudovite rezultate. Nastavita si alarm, se udobno namestita in začnita strmeti drug v drugega. Odličen rezultat te vaje je ta, da na plan privrejo nepričakovana čustva, ki vama pomagajo, da se soočita s težavami in se še bolj povežeta.

 

 

Domov | Ekipa | Združenje Radio2 | Program
Kontakt | Pogoji uporabe | Frekvence | Raba piškotkov | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del

Copyright © 2017 Radio 2