Sanjska služba za ljubitelje osame

Najbolj odročen otok na svetu išče novega prebivalca
Ključne besede:
   zanimivo    služba    otok

Sredi Atlantskega oceana leži otok Tristan da Cunha, ki velja za najbolj odročen otok na svetu. Od afriške obale je oddaljen 2400 km, od južnoameriške 3360 km, na njem pa v vasi Edinburgh Sedmih morij živi 265 ljudi.

 

 

Vas se ponaša s šolo, cerkvijo, trgovino, gostilno, kavarno, bolnišnico, muzejem in turističnim centrom. Njihovo gospodarstvo temelji na trajnostnem ribolovu in poljedeljstvu, lovu jastogov, prodaji znamk in kovancev ter turizmu.

 

 

Prebivalci so precej neodvisni od zunanje trgovine, a bi želeli to še okrepiti, zato so objavili oglas za delo: službo ponujajo izkušenemu agronomu, ki bi jim pomagal pridelovati sadje, zelenjavo in ostale pridelke. Iščejo nekoga, ki bi lahko izobrazil trenutne kmetovalce, ima izkušnje z življenjem na otoku in se bi vklopil v nenavadno skupnost.

 

 

Na otoku živi 9 osrednjih družin, ki si izmenjujejo hrano po principu enakopravnosti – vsem pripada enak delež, delijo pa prav vse.

 

 

Oglas so objavili na britanski spletni strani NFU Jobs, služba pa prinaša tudi brezplačno nastanitev in plačilo potnih stroškov. Izbranec bo z otoško vlado sklenil pogodbo za 2 leti, kdaj se bo delo začelo pa je odvisno tudi od voznega reda ladij – te bodo letos iz Južne Afrike na Tristan da Cunha odplule le devetkrat.