Kaj se zgodi, če vsak večer pred spanjem zaužijete jabolko?

Bralka Ana je poskusila in sedaj to počne vsak dan
Ključne besede:
   jabolko    zdravje    lastnosti    prebava    vsak dan    metabolizem    kondicija

Bralka Ana je povedala, da se je njeno stanje popolnoma spremenilo, ko je začela vsak dan pred spanjem uživati jabolko. Najprej je bila glede uživanja jabolk pred spanjem skeptična, ko pa je spoznala njegove pozitivne lastnosti, se temu ne bi odrekla nikoli več.

 

Imela sem zelo slabo prebavo, počutila sem se napihnjeno, debelo, brez volje, utrujeno in depresivno. Čeprav sem bila aktivna, sem imela občutek, da se redim. Nato sem nekje zasledila, da so jabolka polna vlaknin in bi jih morali uživati vsaj 1x na dan, vsak dan. Odločila sem se poslušati ta nasvet, saj nisem imela kaj za izgubiti.  

Moja večerja je vedno lahkotna, nato pa okoli 22. ure zvečer pojem eno jabolko. Ko se zjutraj zbudim se počutim popolnoma lažje in tisto, kar mi je najbolj pomembno - da grem vsako jutro na wc brez težav. Pred tem sem imela s prebavo velike težave in sem bila večino časa zaprta. Včasih tudi po več kot 3 dni nisem šla na wc. Sedaj sem prišla do spoznanja - če zvečer ne pojem jabolka, se mi prebava zopet zaustavi. 

 

Zakaj ravno jabolko?

 

Eno jabolko, srednje velikosti vsebuje okoli 4 grame vlaknin, na dan pa jih je priporočeno zaužiti od 25 - 40 gramov. Vlaknine so izredno pomembne za človeški prebavni sistem. Poleg tega vas jabolko nasiti za dlje časa in ima le okoli 95 kalorij (tisti, srednje velikosti). 

Jabolka pa niso dobra le za hitro delovanje metabolizma, ampak tudi pri težavah z dihanjem. Če boste pojedli več kot 1 jabolko na dan, se bo poboljšala vaša funkcija pljuč in to zaradi antioksidantov, ki jih ima jabolko. Zaradi tega boste pri naporih zdržali dlje in imeli več kondicije.

 

Pomagajo tudi pri srčnih težavah, preprečujejo nastanek diabetesa in učinkovito delujejo na zdravje kosti. Znižujejo raven slabega holesterola, zmanjšujejo tveganje možganske kapi, poskrbijo za zdrave dlesni in zobe.

Poleg tega vas jabolka ščitijo pred boleznimi, kot so: rak jajčnikov, dojk, prostate, debelega črevesa ... Torej le zaužijte eno jabolko na dan in odženite zdravnika stran.