Ne morete zaspati? S to tehniko lahko zaspite v 60 sekundah!

Enostavna tehnika, ki se imenuje ''4-7-8''
Ključne besede:
   dihanje    tehnika    spanje    telo    učinek    hitro    stres

http://www.radio2.si/live/V današnjem času je tako, da živimo preveč stresno in hitro življenje, kar se pozna tudi pri našemu spancu. Skozi cel dan se počutimo utrujene, ko pa je treba zvečer zaspati nastopi težava: Kar naenkrat smo budni in ne vemo, kako bi čimprej zaspali. Spanec je zelo pomemben in prav je, da ga imate v življenju dovolj, da lahko vaše telo funkcionira normalno.

 

Pomanjkanje spanca ni slabo samo za vaše zdravje, ampak tudi za vaše delo in zasebno življenje. Če ste nonstop utrujeni, to ubija vašo produktivnost, lahko pa povzroči tudi resne zdravstvene težave.

 

 

Kronično pomanjkanje spanca lahko pripelje do:

 

 

- bolezni srca

- srčne kapi

- diabetesa

- zastoj srca

- visok srčni tlak

- srčne aritmije

 

 

Če imate  težave s spanjem, vam lahko pri tem pomaga tehnika dihanja ''4-7-8,'' po vzorcu dr. Andrewa Weila. Gre za tehniko, ki je zelo enostavna in preprosta.

 

 

Kaj morate narediti?

 

1. Skozi nos dihajte 4 sekunde

2. Zadržite sapo za 7 sekund

3. Nato 8 sekund izdihujete zrak

 

To ponovite 3x! Ta vaja bo upočasnila vaš srčni utrip in pripravila vaše telo na sprostitev. Tehnika 4-7-8 je primerna tudi za zmanjševanje dnevnega stresa, če vam ta predstavlja preveliko breme. Ta trik vam bo pomagal, da boste pred spanjem umirili telo in znižali nivo prekomerne energije.