Vsakdanje stvari, ki jih morate začeti jemati resno

Ne pozabite - spanec je pomemben!
Ključne besede:
   življenje    stvari    pomembno    skrb    počutje    zdravje

Skrb za lastno zdravje in počutje ne smete jemati preveč samoumevno in si reči: ''Kar bo bo, pa bo!'' Začnite se jemati resno ter poslušajte, kaj vam sporoča vaše počutje. Če se počutite utrujeni, si privoščite počitek in če ste lačni, jejte. Nehajte delati nasprotno s svojimi željami, ker se vam bo maščevalo. Spodaj naštete stvari pa so tiste, ki jih morate resno začeti jemati že danes!

 

 

 

Ne pijete dovolj vode? Začnite!

 

 

 

 

Prepričani smo, da ste to slišali že neštetokrat in vedno znova zamahnete z roko, češ, da boste že ali se vam morda na sliši pomembno. Pitje vode je izredno pomembno, da vaše telo deluje tako, kot mora. S pitjem vode boste bolj zdravi, imeli boste več energije ...

 

 

 

Se vam ne ljubi telovaditi? Poskusite vsaj 2x na teden!

 

 

 

 

Poskušajte v vaš teden vnesti tudi telovadbo, ki vam bo pomagala, da se boste počutili bolje ter boste imeli več energije. Naj vam ne bo muka telovaditi vsaj 15 minut dnevno, da se malce pretegnete in storite nekaj zase. Že samo sprehod vam bo dobro del in imeli boste boljši dan.

 

 

Ste v stresu? Meditirajte!

 

 

 

 

Za meditacijo ste prav gotovo slišali že večkrat, vendar ni vzbudila v vas toliko pozornosti, da bi se ji dejansko posvetili. Verjemite, da je odlična, ko enkrat spoznate njene pozitivne učinke. Meditacija vpliva na psihično in fizično počutje ter je najboljše zdravilo človeškega telesa. Na spletnih straneh si preberite o njenih učinkih in lahko začnete že danes.

 

  

Nimate časa za prijatelje in družino? Vzemite si ga!

 

 

 

 

Ste že slišali rek: Vzemite si čas za bližnje, da vam jih prej ne bo vzel čas ... To drži kot pribito. V današnjem času je tako, da nonstop hitimo in si premalokrat vzamemo čas za ljubezen, druženje in sprostitev z ljudmi, ki nas imajo radi. Bližnji so ključ do srečnega življenja in prav njihovo druženje je dragoceno in vam zagotavlja dobro počutje. Dovolj je že, da jih vsakodnevno pokličete ali še bolje, da si vzamete tistih 10 minut za klepet, objem, poljub.

 

 

 

Ste neprespani? Naspite se!

 

 

 

 

 

Spanca ne morete pretentati, zato je prav, da se ga čimprej naučite ceniti! Spanec je pomemben del vašega življenja in če ga je premalo, lahko začne ogrožati vaše zdravje. Zavedajte se, da potrebujete od 7 - 8 ur spanca dnevno, a ga kar nekako ne morete vključiti v vaše življenje. Naučite se spati in verjemite, da se bodo vaše življenjske funkcije izboljšale.

 

 

 

Bodite pozitivni in se veselite malenkosti!

 

 

 

 

Najdite izgovor, da boste srečni. Ne znate? Če znate biti nesrečni, je to le obratno od tega. Ne pritožujte se, kako bi bilo, če bi imeli tisto, pa tisto in začnite cenite majhne stvari ter naredite iz njih velike. Veselite se dobrega kosila, dobrega filma, nakupa obleke, najboljšega sladoleda in obisk prijateljice, ki je niste videli že dolgo - praznujte kot, da je novo leto in si naredita praznik! Počutili se boste odlično!

 

 

 

Se držite skrivljeno? Vzravnajte se!

 

 

 

 

Drža telesa je zelo pomembna, čeprav ji ne namenjate prevelike pozornosti in se vam zdi vse skupaj nekako samoumevno. Ste se kdaj sploh vprašali, kako hodite, kako sedite, kako gledate televizijo? Verjetno niste vedno najbolj vzravnani, kar je izredno pomembno za počutje in vaše zdravje. Vse te malenkosti močno vplivajo na vaše telo in psihično počutje. Stojte pokončno, sedite vzravnano in delajte na sebi tudi takrat, ko mislite, da vam ni treba - med sedenjem za računalnikom - obrestovalo se vam bo!