Naravna sredstva za odpravo motečih drobnih žilic!

Ukrepajte preden bo prepozno
Ključne besede:
   žilice    odprava    naravno    sredstva    kapilare

Najmanjše žile v telesu so kapilare, ki so najbolj krhke in tanke ter nagnjene k temu, da počijo. Ko se to zgodi, ni videti preveč lepo, vendar so običajno neškodljive.

Ženske imajo z njimi nemalokrat težave, saj se pojavijo na nogah, kar zna biti zelo neprijetno, sploh v poletnem času, ko je treba obleči krilo ali kratke hlače.

 

Največkrat so vzroki za njihov nastanek, če imate službo v stoječem položaju, močno nihanje temperaturnih razlik, hormonske spremembe v telesu, dednost, stranski učinki zdravil, kajenje, alkohol, stres, ...

 

 

S temi naravnimi sredstvi jih boste odpravili:

 

 

Jabolčni kis - Kos tkanine namočite v jabolčni kis, nato pa ga ovijte okoli območja počenih žilic. Ovoj naj počiva na tem območju 15 do 20 minut, nato pa tkanino odstranite. Postopek ponavljajte 2x na dan, dokler žilice ne izginejo.

 

 

Nepozebnik - Izvleček nepozebnika nanesite na košček vate ali krpe in masirajte na prizadetem območju. Postopek ponovite nekajkrat na dan. 

 

 

Divji kostanj - Zmešajte izvleček nepozebnika - zelišča, ki deluje protivnetno in čisti kožo ter nato dodajte še tinkturo divjega kostanja. Mešanico nanesite na prizadeto območje na telesu.

 

 

Gorčično olje - Zmešajte nekaj kapljic gorčičnega olja z oljem jojobe, kokosa in mandelja  ter mešanico nato vmasirajte na občutljive dele, 2x na dan.

 

 

Ingver - Uporabite velike količine ingverja, saj z majhnimi ne boste dosegli želenega učinka. Dodajte ingver v svoj obrok ali pa si ga privoščite v čaju.