12 ZAPOVEDI: Če želite v življenju uspeti, morate TO nujno prebrati!

Številko 12 si lahko privoščite v neomejenih količinah :)
Ključne besede:
   zapovedi    uspeh    življenje    učinkovito

Uspeh ne pride čez noč in to vedo vsi, ki so si ga zaslužili ter ga prigarali z delom. Če imate jasen cilj, a se vam zdi nemogoč, je to zato, ker bi ga radi dosegli čez noč. Za dobre stvari je treba zavihati rokave, potočiti kakšno solzo, morda kakšno noč ostati buden, potem pa pride. Ko ga enkrat imate, so občutki neverjetni in bodo trajali ...

 

 

Zapomnite si teh 12 zapovedi in začnite graditi svoj uspeh že danes:

 

 

 

1. NE BOJTE SE SPREJEMATI SVOJIH NAPAK

 

Človek, ki dela greši in prav je, da se tega ne sramujete, vendar priznate, da ste storili napako in jo boste v bodoče popravili. Če ste se danes zmotili, boste za jutri vedeli, da morate biti bolj previdni. Sprejmite napake in jih jemljite, kot nekaj, kar vam bo v življenju pomagalo ter vas okrepilo.

 

 

 

2. STOPITE IZ UDOBJA IN TVEGAJTE!

 

Ne bojte se stopiti iz udobja varnosti in poskusito nekaj novega, tudi če vas je strah. Vsakodnevna rutina je nekaj, kar človeka ubija, zato tvegajte. To je edini način, da postanete srečni in zaživite tako, kot si želite. 

 

 

 

3. VEČ JE MANJ

 

Ne ženite se za tem, da bi znali in obvladali prav vse na tem planetu, ker to ni mogoče. Raje bodite izvrstni v eni stvari, kot, da počnete milijon drugih in jih ne obvladate.

 

 

 

4. NAGLAS IZRAŽAJTE SVOJE OBČUTKE

 

Če vas nekdo prizadene in vas to zaboli, mu to nemudoma povejte. Ne držite tega v sebi, saj se vam bo tako le nabralo in boste enkrat samo počili - takrat bo hudo. Spregovorite takoj in si olajšajte dušo. Tudi če imate nekoga radi, mu to povejte čimprej. Življenje je prekratko, da bi izpuščali priložnosti za ljubezen.

 

 

 

5. NE BOJTE SE SPREMEMB

 

Spremembe so dobre in se ji navadite sprejemati čimprej. Poganjajo vam kri po žilah, saj poskrbijo, da v vašem življenju ni nikoli dolgčas in tako vedno podoživite nekaj novega. To vas krepi in navdaja z novo energijo. Ljudje rabimo novosti, saj monotonost ubija.

 

 

 

6. NAJPREJ MORATE LJUBITI SAMI SEBE!

 

Kako vas bodo drugi imeli radi, če tega ne zmorete niti sami? Sprejmite se takšne kot ste, zaupajte vase in svoje zmožnosti. S tem si boste odprli vrata v svet in življenje bo lažje. Vajeti svojega življenja imate v rokah vi in le, če se boste imeli radi, se spoštovali ter ljubili, vam bo uspelo.

 

 

 

7. NAJDITE NEKAJ V ČEMER UŽIVATE IN POKAŽITE KAJ ZMORETE!

 

Počnite stvari, ki vas navdihujejo, pomirjajo in vam jih ni mučno početi. Ob tem boste srečni, zadovoljni in vedno obdani s pozitivno energijo. Počnite tisto, kar vam dejansko polepša dan in v temu najdete 100 % sprostitev. Če boste to počeli s srcem in ne na silo, imate veliko možnost, da v tem uspete in preprosto zablestite.

 

 

 

8. VLAGAJTE VASE!

 

Sebi morate vedno privoščiti le najboljše in nikoli varčevati na svojih željah. Ne bodite strogi do sebe in če si nekaj res močno želite, storite vse, da boste to dobili. Potrudite se, imejte jasen cilj in uspeh bo tu. Skrb za lastno zdravje in počutje ne sme biti luksuz, ampak nekaj neprecenljivega ... nekaj kar je nujno!

 

 

 

9. NAJDITE TRENUTEK SAMO ZASE IN ODKLOPITE SVET

 

Kdaj ste bili nazadnje popolnoma sami? Najbrž že zelo dolgo ne. V službi ste s sodelavci, doma pa z možem in otroki. Poskušajte si, enkrat za spremembo vzeti čas samo zase in se umaknite od vsega. Ne iščite izgovorov, da ne morete, ker lahko. Vsaj za eno uro, da zadihate in se prepustite sanjarjenju. Zagotovo več ne veste, kako izgleda lenarjenje. 

 

 

 

 

10. NE POSLUŠAJTE DRUGIH, KER BOSTE OBSTALI NA MESTU

 

Mnenja drugih so tista, ki nas velikokrat zaustavijo pred tem, da bi počeli tisto, kar želimo. Poslušamo druge in na koncu naredimo točno tako, kot želijo oni - odnehamo. Zaradi tega smo nesrečni in nezadovoljni. Če nekaj čutite, da je prav, a vam drugi govorijo nasprotno, si zatisnite ušesa in sledite sebi - uspeh bo na koncu vaš in ne njihov.

 

 

 

 

11. KO PADETE, SE POBERITE IN PODJITE DALJE!

 

Če želite uspeti, morate vedeti, da boste tudi padli - pa ne enkrat. To vam ne sme priti do živega, ampak morate dvigniti glavo, se pobrati in iti naprej. Za vsakim uspehom se skrivajo padci in prav je, da se jih navadite, saj je potem uspeh še slajši. Nikar naj vas ne potre, če ne uspete prvič ali drugič in morda celo tretjič. Če boste odnehali, vam zagotovo ne bo uspelo. Ne glejte samo na cilj, zapomnite si, da je pomembna tudi pot, na kateri se vam lahko zgodi veliko lepega!

 

 

 

12. SMEH, SMEH IN ŠE ENKRAT SMEH!

 

Smeh je pol zdravja, kajne? No, saj to že veste, pa ga še vedno včasih ''pozabite doma.'' Smejte se in s tem si boste pričarali še lepši dan. Smeh je zdravilo, ki ga lahko uporabljate v neomejenih količinah in to zastonj. To je modni dodatek, ki je moderen vse letne čase in prav je, da ga imate na sebi čimvečkrat.