TOP odstranjevalci prazničnih madežev

Ukrepajte takoj in odstranite madeže še danes!
Ključne besede:
   madeži    odstranjevanje    prazniki    nasveti    čiščenje

Praznični dnevi so tisti, ko je vse polno hrane in kaj hitro se zgodi, da se tudi umažemo. Da bi to čimprej preprečili in si rešili oblačila, je dobro, da poznate nekaj hitrih in učinkovitih ukrepov.

 

 

1. RDEČE VINO

 

 

Če ste si vašo najljubšo srajco polili z rdečim vinom je dobro, da ukrepate takoj. Madež zmočite z mineralno vodo, posujte s soljo, pustite čez noč in zjutraj oblačilo operite v pralnem stroju.

 

 

 

 

 

 

2. PENINA

 

 

Madež sperite z mlačno vodo, ga natrite z nežnim milom, malo podrgnite in dobro splaknite.

 

 

3. MADEŽ PITE

 

 

Splaknite ga z mlačno vodo, nanesite nanj malce detergenta za pomivanje posode in ga vtrite v madež. Vse skupaj pustite delovati nekaj minut in splaknite. Oblačilo nato operite v pralnem stroju ali tako kot ste običajno vajeni.

 

 

 

4. KAVA

 

 

Kava velja za dokaj trdovratno tekočino in če ste se z njo polili je dobro, da prav tako ukrepate hitro. Sveže kavne madeže je najbolje sprati s slano vodo, še bolje pa bo, če boste oblačilo v njej namakali, ga nato splaknili in oprali.

 

 

 

 

 

5. ČOKOLADA

 

 

Čokoladni madeži se v teh prazničnih dneh velikokrat pojavijo na vaših oblačilih in ponavadi imate z njimi kar nekaj preglavic. Najprej madež čokolade popivnajte z vodo in nanj nanesite trdo milo ali sredstvo za odstranjevanje madežev.

 

 

6. MASLO ali DRUGE TRDOVRATNE MAŠČOBE

 

 

Oblačilo najprej splaknite s toplo vodo in nanj nanesite kapljico tekočega detergenta za perilo in zopet splaknite. Na umazani del nato nanesite sredstvo za odstranjevanje madežev in oblačilo operite kot običajno. 

 

 

7. TORTNA KREMA in različni PRELIVI

 

 

Najprej odstranite večji del umazanije, nato pa na madež kanite nekaj kapljic tekočega detergenta za pranje perila in kot običajno operite oblačilo.

 

 

8. MADEŽI SAJ

 

 

Saje so tiste, ki se rade po oblačilu razmažejo in jih je potem težko odstraniti. Če so pristale na vašem oblačilu, jih najprej splaknite z vodo, na umazani del pa nanesite sredstvo za odstranjevanje madežev. Nato pa oblačilo operite kot običajno. 

 

 

9. LIČILA

 

 

Splaknite oblačilo pod vodo, nanj nanesite odstranjevalec madežev ali pa detergent za pranje posode in umazano oblačilo operite. Lahko pa uporabite tudi lak za lase - poškropite umazanijo, počakajte nekaj minut in očistite s krpo.

 

 

Za več podobnih vsebin pa kliknite TUKAJ!