Ne ljubita se več, a želita ostati skupaj

Če želita ostati skupaj se morata potruditi oba
Ključne besede:
   pari    zveza    leta    oddaljitev    ohladitev    navezanost    ljubezen

1. Pustite času čas

 

Zaljubljenost v zvezi ne mine čez noč, ampak se to med partnerjema kuha dlje časa. Če spadate med tiste, ki ste začutili, da partnerja ne ljubite več, a ga imate kljub temu še vedno radi ter ste nanj le navezani, se vprašajte naslednje:

Kaj sem pripravljen narediti, da se ponovno zaljubim vanj?

Prav tako je dobro, da drug drugega vprašata: Sva pripravljena iti naprej, v zvezo vlagati in si oprostiti napake iz preteklosti? Bova lahko šla skupaj čez to in bila dovolj močna, da se zopet prepustiva drug drugemu?

 

Če se oba strinjata, potem začnite s procesom oproščanja in pustite času čas.

 

Objasnjuje svetovalec za pare David McFadden.

 

2. Spremenite način, kako govorita drug z drugim

 

Če ste se znašli v začaranem krogu komunikacije, v katerem eden od vaju tarna, da sta premalo povezana, drugi pa, da jo je morda celo preveč, potem morata to prekiniti in najti pravi ključ.

 

Običajno se to zgodi med pari, ki so že dlje časa skupaj in pride do raznoraznih trenj. Eden je preglasen, drugi pa vedno tiho. Da bi to rešili, morata biti razumna in kar se da spoštljiva drug do drugega. Se pravi, da tisti, ki je ponavadi tiho, sedaj spravi več glasu iz sebe in se vključi v pogovor ter pove kaj ga moti. Tisti, ki pa je glasen, naj za trenutek utihne in partnerju prisluhne.

 

3. Vprašajte se zaradi česa ste se vanj zaljubili

 

Razmislite in se skušajte spomniti tistih občutkov, ki ste jih imeli na začetku, ko sta začela hoditi. Spomnite se vseh prijetnih stvari, ki sta jih počela skupaj in bila preprosto srečna.

 

4. Najdita skupne interese

 

Težave nastanejo tudi takrat, ko pari čez čas začnejo živeti bolj zasebno in se ukvarjajo s stvarmi, ki ne vključujejo partnerja. Skušajta najti nekaj skupnega, nekaj novega in nekaj v čemer bosta uživala oba.

 

5. Seks

 

Če sta se med seboj oddaljila, verjetno tudi seks ni najboljši. A vendar, če se želita s partnerjem ponovno vzljubiti, morate začeti delati na fizičnem kontaktu. Dotiki, božanje in ljubkovanje so nujni za ljubezen. Posvetite temu več energije in verjemite, da jo boste nazaj prejeli dvakrat več.

 

6. Storite nekaj lepega za partnerja

 

Ljubezen se kaže v malih stvareh in v malih presenečenjih, ki štejejo ogromno. Razmislite, kaj vse sta do sedaj storila drug za drugega in poskušajta najti nove načine, da se tega zopet razveselita oba. Poskušajta razmisliti, česa bo vaš partner najbolj vesel in mu to dajte. Morda gre le za majhno čokolado ali pa obisk toplic, kjer sta bila prvič. Tako se bosta še bolj cenila in ponovno zbližala.

 

7. Ne krivita za propad zveze drug drugega

 

Če ste bili več let v zvezi nesrečni, je težko, da ne bi zato krivili partnerja. A vendar nihče ne more brati vaših mislih, niti partner, ki živi z vami. Ko nastane težava, morate kaj hitro to povedati na glas in to rešiti sproti. 

Pari, ki živijo skupaj pod isto streho, se morajo pač naučiti izraziti svoja (ne)zadovoljstva na direkten, a na lep način.