V BOJ PROTI STRESU: Najboljše dejavnosti

Stres lahko preženete v samo 3-eh minutah
Ključne besede:
   stres    sproščanje    delo    odprava    nasveti Znebite se stresa!

Znebite se stresa!

Stres je nekaj s čimer se je v življenju srečal že vsak in predstavlja del našega vsakdanjega življenja. Alvin Toffler je že leta 1970 v svojem delu Future Shock (Šok prihodnosti) opozoril na kvarne učinke hitro razvijajoče tehnologije. Takrat je napovedal, da bo ta zelo slabo vplivala na posameznika oz. družbo. Ljudje smo vse preveč izpostavljeni hitremu življenjskemu tempu in spremembam, ki prihajajo z njimi, kar veliko vpliva na človeka samega in njegovo psiho.

 

Vsak posameznik bi si moral vsak dan vzeti čas le zase in se odmakniti od tehnologije in vsega načina, ki ga prinaša ta digitalna doba. 

 Temu v prid govorijo zaključki nedavno izvedene poizvedbe, ki je zajemala kar 18000 posameznikov iz 134 držav. Iskali so povezavo med počitkom, sproščanjem, dobrim počutjem in storilnostjo.

 

 

Poizvedbo, poimenovano The Rest Test, je pod okriljem univerze Durham izvedel mednarodni kolektiv številnih znanstvenikov, umetnikov, sociologov in ostalih strokovnjakov ter oblikovalcev televizijskih programov. 

 Njen osnovni namen je bil določiti, kako prebivalci z različnih krajev na zemlji najdejo svoj notranji mir. Prav tako so odkrivali, kako posamezniki dojemajo povezavo med dejavnostmi s katerimi premagujejo stres in njihovim dobrim počutjem.

 

 

10 najbolj sproščujočih dejavnosti:

 

- Branje

- Aktivnosti v  naravi

- Osredotočanje nase

- Poslušanje glasbe

- Počivanje

- Hoja

- Kopel ali prha

- Sanjarjenje

- Gledanje televizije

- Meditacija

 

 

Kako pregnati stres v 3 minutah

 

Vzemite si 3 minute in se osredotočite samo na dihanje. Zaprite oči ali pa se zazrite v določeno točko. Tako lahko tudi na delovnem mestu preženete strest, pojasnjuje motivatorka Jordan Bach.

 

 

Počitek ni lenoba

 

Počitek namreč ni lenoba. Tisti, ki si vsak dan vzamejo vsaj nekaj ur zase, so bolj učinkoviti, kreativnejši in uspešnejši pri opravljanju zadolžitev kot tisti, ki sploh ne počivajo nič.

 

 

Za več podobnih vsebin kliknite TUKAJ!