MARTINOVO: Kuharja zaupala recepete, da bo iz vaše kuhinje zadišalo po dobrotah in dobri pečeni raci

Pogovor z dvema uspešnima kuharjema
Ključne besede:
   Martinovo    kuhanje    recepti    praznovanje    raca    pojedina    nasveti Da na vaši mizi ne bo manjkalo dobrot

Da na vaši mizi ne bo manjkalo dobrot

Jani Jugovic: Kako speči raco
Darko Klemen: O klasičnih pojedinah

Kdo ne pozna praznika vina, ki sliši na ime Martinovo ali god sv. Martina? Mislimo, da lahko tukaj prikimamo kar vsi. Martinovo je namreč praznik, ki sega daleč v čas pred našim štetjem in so ga naši poganski predniki praznovali, da so se zahvaljevali bogovom za dobro letino in jih prosili, da bo tudi naslednja obrodila dobre sadove.

 

In ker je danes ravno Martinovo, sta jutranja voditelja Maja Tratnik in Miha Barborič pogovor namenila predvsem temu, da bo iz vaše kuhinje zadišalo po dobri hrani. Namreč praznik kot je Martinovo se ne slavi samo zaradi dobrega vina, ampak je prav, da ne manjka tudi okusne, dobre in seveda tradicionalne hrane.

 

Maja in Miha sta zato poklicala dva uspešna kuharja in ju povprašala o receptih, da na vaši mizi ne bo manjkalo dobrot. Najprej sta na linijo dobila kuharja Janija Jugovica, ki ima skupaj s svojo partnerko podjetje Tejani Kitch'n. Nudita tečaje kuhanja v prijetnem ambientu in sproščenem vzdušju, kjer lahko kuhalnico zavihtijo otroci, kot njihovi starši.  

 

In ker ima Jani v kuhinji ogromno izkušenj nam je zaupal, kako pripraviti najboljšo ter okusno raco. Mnogi se namreč ravno pečenju race izogibajo, saj je njena priprava dokaj komplicirana ter si ne želijo delati z njo ''dodatnega'' posla.

 

 

 

 

Pogovarjala pa sta se tudi z Darkom Klemenom, zmagovalcem iz MasterChefa, ki pa jima je zaupal kaj narediti za alternativno klasično in tradicionalno Martinovo pojedino.