Stvari, ki jih lahko perete v pralnem stroju

Pralni stroj ni samo za obleke
Ključne besede:
   pranje    pralni stroj    stvari    uporabno    koristno

Velikokrat se zgodi, da imate doma ogromno enih stvari, ki ne veste čisto natančno, kako bi jih oprali. Ne komplicirajte in jih preprosto operite kar v pralnem stroju. Tukaj smo za vas pripravili 4 stvari ob katerih ste se morda spraševali, če so za v pralni stroj.

 

 

1. Vzglavniki 

 

Brez skrbi, tudi vzglavnike lahko perete v stroju tako kot tudi posteljnino. Da bo pranje lažje, je priporočljivo, da vzglavnik zavijete v rolo in zavežete z elastiko. Tako se boste izognili temu, da bi iz vzglavnika nastala neudobna kepa.

 

2. Podloga za telovadbo

 

Med telovadbo se zagotovo spotite in prav je, da podlogo vsake toliko časa operete. Ker je vaša podlaga ves čas na tleh, se nanjo prilepi vsa umazanija. V stroju jo dajte na hitri program s hladno vodo.

 

3. Zavese v tušu

 

Plastična zavesa v vašem tušu lahko hitro postane plesniva. Namesto, da vsakič kupite novo, jo poskusite oprati v pralnem stroju.

 

4. Preproge v avtu

 

Preden jih date v pralni stroj, priporočamo, da jih pred tem najprej popršite z močnim čistilom za odstranjevanje madežev.

Previdno:  Če so na njih ostanki blata, jih najprej površinsko očistite, da ne boste nesli preveč umazanije v pralni stroj.

 

 

Za več podobnih vsebin si preberite TUKAJ!