ZOBNA ŠČETKA: Pomoč za čist dom

Ne vrzite je stran, ampak si z njo preprosto očistite dom
Ključne besede:
   dom    čistoča    zobna ščetka    pospravljanje    rešitev    nasvet S ščetko bodo vaše fuge zopet sijoče

S ščetko bodo vaše fuge zopet sijoče

Za čist dom ne potrebujete dragih stvari, ki bi vam pomagale pri boju z umazanijo in nadležnimi madeži. Vse to imate dobesedno pri roki in lahko se dela lotite takoj. Vse kar potrebujete so čistila, zobna ščetka in rokavice.  

 

 

1. Štedilnik

 

Na zobno ščetko nanesite sredstvo za čiščenje vašega štedilnika in s krožnimi gibi očistite vse tiste delčke, ki jih s krpo ne morete. Ščetka vam bo pomagala, da boste dosegli tudi najbolj skrite kotičke in poskrbeli, da bo vaš štedilnik brezhibno čist. Dobra lastnost ščetke je, da ne bo poškodovala ali popraskala površine. 

 

2. Reže na sušilniku za lase

 

Na vašem sušilniku za lase se prav tako nabira prah in ponavadi mu ne posvetite dosti pozornosti, da bi ga morda očistili. Vseeno pa je dobro, da se vsake toliko časa spomnite nanj in ga očistite. Seveda morate to početi s suho ščetko in si tako zagotoviti bolj brezhibno delovanje vašega sušilnika.

 

3. Fuge med ploščicami

 

Fuge so tiste, ki se zelo rade hitro umažejo, sploh na ploščicah v kuhinji ali kopalnici. Ker ravno one dajejo celotnim ploščicam izgled, je dobro, da jih imate čiste in poskrbite to na najbolj preprost način. Na zobno ščetko nanesite belilo ali mešanico alkoholnega kisa ter jedilne sode in vse skupaj dobro zdrgnite. Nato zmočite krpo in vse lepo pobrišite.

 

4. Pipe

 

Zobno ščetko namočite v kis iz z njo zdrgnite celotno površino pip. Če je umazanija zelo trdovratna, pusite kis učinkovati nekaj minut, nato pa pipe le obrišite. Najprej to storite z mokro in nato suho krpo.

 

5. Avtomobil

 

Tudi v vašem avtu se nahajajo prostori, kjer se nabira prah, umazanija in deli, ki jih s krpo ali s sesalcem ne dosežete. Takrat pomaga zobna ščetka, s katero lahko podrgnete med režami za ogrevanje ali hlajenje vašega avta, med sedeži, v prtljažniku in v ozkih predelih. 

 

 

6. Kuhinjsko korito

 

Potrebujete:

- 70 gramov jedilne sode

- 35 gramov soli

 

Postopek:

Zmešajte zgoraj našteto mešanico in jo potresite po pomivalnem koritu. Nato po njemu poljite topli kis in celotno površino zdrgnite z zobno ščetko. Zlasti dosledni bodite na predelih okoli odtoka, kjer se nabira največ umazanije in bakterij. Nato vse skupaj le splaknite z vodo.

 

 

7. Hladilnik

 

Na ščetko nanesite čistilo in z njo zdrgnite težko dostopne delčke vašega hladilnika. Nato zopet vse skupaj obrišite z mokro krpo.

 

Več podobnih nasvetov si preberite TUKAJ!

Domov | Ekipa | Združenje Radio2 | Program
Kontakt | Pogoji uporabe | Frekvence | Raba piškotkov | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del

Copyright © 2017 Radio 2