6 čudodelnih učinkov, če mandljevo mleko pijete vsak dan

Mandljevo mleko izjemno učinkovito odpravlja vrsto tegob
Ključne besede:
   mandljevo    mleko    učinki    telo    zdravje    uživanje    napitek

Mandljevo mleko naj bo mlačno, piti pa ga morate vsaj pol ure pred spanjem. V 1 dcl mandljevega mleka morate zmešati 1 žlico medu, oboje pa zelo dobro premešajte, da se med popolnoma raztopi po mleku. Že samo po enem napitku boste začutili pozitivne vplive, so zapisali na spletni strani Vem kaj jem.

 

1. Za boljši spanec

 

Mandljevo mleko vsebuje majhno količino glukoze, kar pomeni, da sladkost mleka ne bo povzročila nespečnosti. Še več - Nizek nivo glukoze povzroči upad oreksina, ki je nevrotransmiter odgovoren za vzdrževanje telesa v budnem stanju.

 

2. Več energije in boljša koncentracija

 

Mandljevo mleko je znano po visoki vsebnosti vitaminov in mineralov, kar izboljšuje koncentracijo, ogljikovi hidrati v medu pa vam dajo energijo. Večji učinek glede energije boste dosegli, če mandljevo mleko pijete zjutraj na tešče, namesto ene, pa uporabite dve žlici medu.

 

3. Upočasnjuje staranje

 

Mandljevo mleko pozitivno vpliva na zdravje, še zlasti elastičnost in prožnost kože. V starih časih so verjeli, da je mandljevo mleko z medom eliksir mladosti, pile pa so ga predvsem premožne dame.

 

4. Nudi antibakterijsko zaščito

 

Med ima sam po sebi antibakterijske učinke, mandljevo mleko pa tudi ne zaostaja. Obe sestavini sta močno orožje v boju z bakterijami.

 

5. Boljša prebava

 

Skodelica mandljevega mleka z medom lajša zaprtje, napenjanje, zgago in druge črevesne težave.

 

6. Bolezni dihal

 

Če boste napitek pili počasi po požirkih, je to v veliko pomoč pri zdravljenju prehladov in kašljev. Kombinacija obeh je celo bolj učinkovita od mnogih farmacevtskih preparatov.