To so triki, ki bodo izboljšali okus kave!

Mmmmm ... za vse, ki jutro začnete s kavo
Ključne besede:
   kava    jutro    kuhanje    triki    nasveti    boljše    užitek    postopek

1. HLADNA VODA

 

Pomembno je, da uporabite mrzlo vodo in ne vročo. Res je, da bo vroča voda prej zavrela, ampak zagotovo ne bo pripomogla k temu, da bo kava boljša. 

 

2. NE PREVRITE JE, KER GRE VSA AROMA V ''ZRAK''

 

Kava ne mara 100 stopinj in idealno bi jo bilo vsuti v vodo pri 95 stopinjah celzija. Poleg tega prekomerno segrevanje povzroči, da se v skodelici pričnejo nabirati snovi, ki jih ne želimo več. Dlje časa, ko je izpostavljena vroči vodi ali višji temperaturi, več kofeina se izloči. Kofeina med pitjem sicer ne bomo zaznali, zazna pa ga naš organizem - se pravi, da ga prepozna srce.  Zato je dobro, da kavo odlijemo brez usedline, ker ta nato spreminja okus in kemično sestavo kave.

 

3. UPORABITE VEČ KAVE

 

Na deciliter vode, dodajte vsaj 3 zvrhane žličke kave. Morda ste res zagovornik šibkejše kave, si lahko zjutraj privoščite tisto, ki je malo bolj močnejša in napolni vaš organizem z energijo vse do kosila.

 

4. VEDNO PREVERI POSODO V KATERI KUHATE KAVO

 

Z mokro brisačko ali robčkom obriši notranjost posode, v kateri nameravaš skuhati kavo. Če so na njej ostanki kave od prejšnjega kuhanja, bo okus tvoje naslednje kave zagotovo slabši.

 

5. TRI POMEMBNE STVARI

 

Se pravi, vode ne sladkamo, vode ne zavremo in ko v segreto vodo vmešamo kavo, je ne vračamo na ogenj. Voda ima primerno temperaturo takrat, ko se z dna proti površini dvigajo številni majhni mehurčki, medtem ko gladina še miruje, ne brbota. Takrat odstavimo vodo in vmešamo običajno količino kave, in ko enkrat vmešamo kavo, je ne vračamo na ogenj. Kdor pije sladkano kavo, naj sladkor vsuje v prazno skodelico pred nalivanjem kave.