Razlogi, zakaj ne najdete prave ljubezni

Nezavedno delanje napak, ki vam onemogočajo spoznati pravega
Ključne besede:
   ljubezen    partnerstvo    napake    prava ljubezen    iskanje    pogum    izbira    zaljubljenost

Najbrž ste se že kdaj vprašali zakaj ne najdete prave ljubezni in morda se še vedno to sprašujete. Verjemite, da niste edini in zagotovo ne zadnji. Nekateri so celo v zvezah, pa se to še vedno sprašujejo, saj so popolnoma nesrečni in preprosto ne znajo iz tega ven.

Nasvet: Bodite raje sami, kot v slabi zvezi.

 

 

1. Nihče ni popoln in prav vsak na tem svetu ima napake. Nekateri jih samo ne znajo sprejeti in z njimi preprosto živeti. Zavedati se morate, da so del življenja in morate se jih naučiti popravljati ali pa preprosto se iz njih čim več naučiti. 

 

 

2. Nikoli se ne trudite spreminjati osebe zato, da bi ugajala le vam. Kajti, če vam oseba ni všeč taka kot je, ni smisla, da jo boste ''popravljali'' in želeli oblikovati po vašem okusu. Trpela bo ona in trpeli boste vi. Če vam je edina misel, kako spremeniti nekoga, to pomeni, da preprosto ni za vas in je najbolje, da gre stran iz vašega življenja ali pa vi oddidete iz njegovega.

 

 

 

 

3. Bodite z nekom, ki ga ne potrebujete vsak dan navdušiti, da vas bo ljubil. Sprejel vas bo takšno kot ste in na vas imel rad tudi tiste napakice, ki vam gredo najbolj na živce. Pred ogledalom vam ne bo treba preživeti več ur in nonstop skrbeti za tista lepa oblačila, v katerih vaša postava izgleda vitkeje. Preprosto ne, saj vas ta oseba ne ljubi zaradi vašega stila oblačenja ali tega, ker ste se tako lepo naličili. Ljubi osebo znotraj vas in preprosto ljubi to, da sploh ste.

 

 

4. Razjasnite sami s seboj: Si želite ljubezni ali le trenutno bližino neke osebe. Ko so ljudje osamljeni večkrat zamenjajo pojma zaljubljenosti in osamljenosti. Kajti, ko se zaljubiš in želiš s tisto osebo živeti, pride čas za kompromise in delanje na tem, da zveza uspe. Zveza namreč ne uspe, kar sama po sebi ali ker sta si dva na tem planetu usojena. Uspe, ker sta v njej dve srci, ki utripata drug za drugega in se trudita narediti vse, da bosta srečna in imela pozitivno življenje.

Če pa ste med tistimi, ki si le vsake toliko časa zaželijo objema in malce topline ter se ne želijo spuščati v zveze, pa je to popolnoma druga zgodba. Taka oseba je po srcu bolj kot ne avanturist in zavedati se morate, da pokliče osebo le takrat, ko to zapaše njej. Najraje ne dela kompromisov in se prilagaja, saj ni zaljubljena in ne goji čustev. Pride le trenutek, ko si zaželi bližine ali morda bolj intimnega odnosa. Ko to dobi in zadovolji svoje potrebe, želi biti sama, brez karkšnihkoli pojasnjevanj.

 

5. Bodite z nekom, ki bo sprejel vaše pomankljivosti. Imate par kilogramov preveč? Ne znate kuhati? Ste popolnoma brez posluha? Vaši lasje so štrenasti in zobje brez sijaja? Pa saj niste plačani zato, da morate biti lepi. Ne pozabite, da smo vsi ljudje enaki in prav vsak na tem svetu bi bil lahko popoln, če bi ga zjutraj zbudil frizer, zatem bi ga zmasiral maser in takoj zatem že oblekel modni guru. Pač tisti, ki vas bo imel rad, bo sprejel vse pomankljivosti. In če je pravi, sploh ne bo videl teh pomankljivosti, ampak boste zanj čisto preveč popolni.

 

 

 

 

7. Bodite z nekom, ki vas motivira in vam stoji ob strani, kljub vašim nenavadnim željam ali ciljem. Skozi življenje potovati z nekom, ki vas spodbuja pri vaših vsakodnevnih opravilih in vas potiska naprej, ko vam že zmanjka moči, je nekaj kar je vredno čuvati. Tisti, ki vam stoji ob strani, ko sami ne vidite več smisla in vam vliva voljo, je nekaj kar je potrebno skrbno negovati. Seveda mu morate v pravi meri tudi vrniti. Ne mislmo vračanja na materialni ravni, ampak zgolj ljubezen, prijateljstvo in predvsem zaupanje.

 

 

8. Bodite dovolj pogumni in močni, da zapustite tistega, ki vam ne ugaja in vas ne osrečuje. Kajti s tem korakom boste zagotovo bližje tistemu, ki je pravi za vas in si boste odprli vrata do prave sreče. Biti z nekom, ki vas ne ceni in ste z njim samo zato, ker se bojite, da boste ostali sami ter mislite, da ne boste mogli nikoli več najti pravega, je bedarija. Velika bedarija. Ste že tako obupani, da ste sami sebe prepričali, da je sedaj tako in drugače sploh več ne more biti. Popolnoma se oslepite in črne misli vam zameglijo um. Se pravi, da princa na belem konju ne bi videli, tudi če bi jahal proti vam in vas toliko da ne ''podrl.'' 

 

 

 

 

9. Nikoli ne boste mogli ljubiti nekoga, dokler ne boste najprej sami sebe. To je resnica, ki ste jo prebrali in slišali že večkrat. Kako naj vas nekdo brezpogojno ljubi, če tega ne zmorete niti sami? Sprejmite se in delajte na sebi. Na prvo mesto postavite sebe in vaše življenje. Ne bojte se, da boste izpadli sebično in egoistično. Delajte tako, da boste zadovoljni in srečni. Pozitivne vibracije, ki jih boste odajali bodo čutili tudi ljudje okoli vas in se v vaši družbi počutili prijetno.