7 situacij, ko se ne smete bati tveganja: NAREDITE TO!

Ne bojte se stopiti iz cone udobja
Ključne besede:
   tveganje    sreča    življenje    situacija    ljubezen    služba

V življenju moramo včasih tvegati, da bi živeli bolje, bolj srečno in takšno življenje, o katerem sanjamo. Pa vendar se nas večina, ko gre za tveganja, raje ustavi in prepusti življenju, ki se mu reče ''varna cona''. To je cona udobja, rutine in tistega, ko vemo, kaj nas čaka. Kaj pa se zgodi, če stopite ven iz te cone udobja? Pravijo, da tisto, o čemer potiho sanjate, a si ne upate. Na spletni strani Sensa, so zapisali obvezne ''sestavine'' za srečno življenje.

 

1. TVEGAJTE ZAVRNITVE

 

Ljudje sovražimo biti zavrnjeni, zato se večinoma zadržujemo, ne vprašamo in ne tvegamo. Bojimo se občutka, ko nas nekdo zavrne in takrat mislimo, da nismo dovolj dobri ter nas to užalosti. Pa vendar je včasih dobro tvegati in vedeti pri čem ste. Ne bojte se vprašati za boljše delovno mesto ali osebe, ki vam je všeč za telefonsko številko. Tvegajte. A če nikoli ne vprašamo, ne bomo nikoli dobili odgovora; niti da niti ne. Ali ni to, da niti ne poskusimo, še huje, kot biti zavrnjen?

 

2. TVEGANJE V KARIERI 

 

Ne bomo vedno najpametnejši in najboljši kandidati za službo. Včasih pa bomo tudi to, a bomo še vedno zavrnjeni. Tako je v življenju. A potrebno je pokukati iz svoje varne luknje in tvegati za naše sanje. Vsakdo je na svoji karierni poti večkrat (kaj večkrat, lahko stokrat ali tisočkrat) zavrnjen, pomembno je le, da gremo z glavo pokonci naprej in iščemo svojo pot in vrata, ki se bodo nekje odprla. 

 

3. TVEGANJE, DA NAREDITE NAPAKO

 

Ko v življenju pademo, je to najboljša stvar, ki se nam lahko zgodi. Se sliši smešno? Skozi napake se največ naučimo in spoznamo, kaj bi morali storiti, saj med padci dobimo potrebno orodje za uspeh. Če ne delate napak, delate nekaj narobe! Zagotovo ne živite dovolj! 

 

4. TVEGANJE, DA VAM OSEBA NE BO VRNILA "TUDI JAZ TE IMAM RAD"

 

Nihče ne želi biti prvi, ki prizna nekomu, da ga ima rad. Če ljubezni ne dobimo nazaj, je to precej neprijetno. A hkrati, kako super je lahko, če vam oseba vrača ljubezen? Pa če tudi vam je ne vrača, se moramo naučiti sijati ljubezen ne glede na vse, poleg tega pa boste vsaj jasno vedeli, pri čem ste. 

 

5. TVEGANJE, DA VAS BODO OBSOJALI

 

Ne maramo, da nas drugi sodijo, a vendar vsi občasno na nek način sodimo druge. Ljudje pač to počnemo. A mnenje večine ljudi za vas ni pomembno, zato kljub temu počnite, kar čutite in se ne sprašujte v mislih, kaj si drugi mislijo o vas. 

 

6. TVEGANJE, DA BOSTE IZPADLI NEUMNI 

 

Če nekaj ne vemo, to še ne pomeni, da smo neumni. Zelo tanka je meja med vedeti in ne-vedeti. Znanje je preprosti dobiti, vendar zgolj če tvegate in postavljate vprašanja ter priznate, da ne veste vsega. 

 

7. ODPRITE SE, TVEGAJTE IN BODITE RANJLJIVI 

 

V odnosih se je potrebno odpreti, razkriti svojo resnično bit. To je pogoj za ljubezen. Če se ne odprete in ne pokažete, kdo v resnici ste, vas tudi nihče ne bo mogel ljubiti takšnega, kot ste.