Pogoste napake, ki jih delate med tuširanjem

Dermatolog jih je razkril kar 6
Ključne besede:
   tuš    tuširanje    pravilno    koža    napake

Dermatolog dr. Derek Chan je odkril kje so najbolj pogoste napake, ki jih delajo ljudje med tuširanjem in umivanjem las.

 

 

Kako pogosto se je treba tuširati?

 

Enkrat na dan bo povsem dovolj. Če pa se prekomerno ukvarjate s športnimi aktivnosti, se pač morate večkrat. Ampak vedite, da s tem svoji koži ne naredite nobene koristi. Kajti s prepogostim tuširanjem lahko iz kože izperemo naravno zaščito in koža postane bolj občutljiva in dovzetna za viruse. 

 

Kako mora biti vroča voda?

 

Ne sme biti prevroča niti premrzla. Najboljša je topla voda. Vroča voda namreč iz kože izvleče dodatno vlago in jo lahko le še bolj izsuši.

 

Šampon za kopanje ali gel za tuširanje?

 

To je čisto osebni izbor. Če imate občutljivo kožo, izberite nežne šampone in gele, namesto tistih, ki prekomerno dišijo in imajo ponavadi več kemikalij.

 

Kako se brisati z brisačo?

 

Verjeti ali ne, tudi to je zelo pomembno. Če mislite, da se boste z grobim drgnjenjem hitreje osušili, je morda res, vendar bo vaša koža zaradi tega rdeča in razdražena. Bolje, da mokro kožo z brisačo le nežno popivnate.

 

Kolikokrat pogosto narediti piling?

 

Koža se čisti naravno že med samim tuširanjem in brisanjem. Je pa dobro, da kdaj pa kdaj vaši koži privoščite en konkreten piling celega telesa, da bi odprli zamašene pore. Piling 1x ali 2x na teden je čisto dovolj.

 

Kako je treba pravilno umivati lase?

 

Veliko ljudi si masira lase in ne lasišča. To je največja napaka. Kajti pomembno je, da si masirate lasišče in tako spodbudite krvni obtok, kar bo pomagalo tudi pri rasti las. Dobro je  tudi, da potem temeljito izperete ves šampon.

 

 

Profesor medicinske fakultete Queen Mary's School of Medicine and Dentistry John Oxford denimo pravi, da bi morali roke umivati večkrat na dan.

''Če tekom dneva dovolj pogosto umivate roke in predel pod pasom, potem se lahko brez težav kopate ali tuširate vsak drugi dan. Pravzaprav ne bi bil problem niti tuširanje le dvakrat na teden, če redno pazite na higieno rok in intimnega področja, kjer se pojavlja največ bakterij.''