Podari računalnik šolarju, ki si ga ne more privoščiti: Za brezskrbno šolanje na daljavo

Da se bodo vsi otroci lahko brezskrbno šolali na daljavo
Ključne besede:
   šola    računalnik    šolar    šolanje    otrok    škofja loka
Petra o tem, koliko računlanikov potrebujejo
Petra o tem, kam naj računalnike pripeljejo oz. dostavijo
Petra o tem, kaj točno potrebujejo šolarji?
Petra o tem, za koga se zbirajo računalniki in zakaj

Smo v časih, ko je delo od doma nuja in ko se otroci ne morajo šolati v učilnicah, ampak preko računalnika. Šolarji so se  morali sprijazniti in se navaditi na šolanje na daljavo. Ker pa vse poteka preko računalnikov oz. preko video klicev, pa to nekaterim predstavlja dodatno težavo.

 

Nekateri šolarji za šolanje na daljavo nimajo ustrezne opreme, se pravi računalnikov. Po telefonu smo govorili s Petro iz Pum-o Škofja Loka, ki je dejala, da potrebujejo vsaj 3 prenosne računalnike, da bi lahko z učenci normalno delali preko spleta. 

 

''Če se komu valja kakšen računalnik, ki ga ne potrebuje ali pa ga je potrebno popraviti, mi prosim pišite v zasebno sporočilo,'' je zapisala na Facebook strani Pum-o Škofja Loka, kjer ji lahko napišete tudi osebno sporočilo.

 

Šolarji bi bili najbolj veseli prenosnih računalnikov (laptopov), da jih lahko prestavijo iz ene sobe v drugo. Dobro je, da je računalnik dobro delujoč in da ljudje ne darujejo pokvarjenih ali nedelujočih. Ni moteče, če je računalnik opraskan ali morda potrebuje kakšno manjše popravilo, ki ne predstavlja velikega stroška. Pomembno je le, da se da z njim normalno šolati na daljavo in lahko šolar z njim opravi vse potrebno za šolo.

 

Kdor bi rad daroval oz. poklonil računalnik, naj se obrne na e-mail: petra@familija.eu ali pokliče telefonsko št.: 040 623 558.