6 načinov, ki vam bodo pomagali pri prekomernemu potenju

Se prekomerno potite? Pomagajte si sami!
Ključne besede:
   potenje    pomoč    nasveti    uporaba    zaustavitev    trik    znoj

Poleti ima nemalo ljudi težave s prekomernim potenjem, najhuje pa je, če se vam to ponavlja tudi takrat, ko je v prostoru mrzlo. Do tega lahko pride zaradi težav s ščitnico, motnjami v živčnem sistemu, krivi pa so lahko tudi hormoni. Z znojenjem ni nič narobe saj je zdravo, saj iz telesa izločimo odpadne snovi.

 

PIJTE ŽAJBLJEV ČAJ

 

Ta čaj vam bo pomagal, da na naraven način regulirate delovanje hormonov in aktivnosti znojnic v vašem telesu

 

NE JEJTE ZAČINJENIH JEDI

 

Začinjene jedi so dobre pri hujšanju, a zelo slabe pri ljudeh, ki imajo težave s prekomernih potenjem. Začinjene jedi namreč dvigujejo telesno temperaturo.

 

UPORABITE SODO BIKARBONO IN LIMONO

 

Eno jedilno žlico sode bikarbone zmešajte s sokom polovice limone in dobili boste zmes, ki jo lahko uporabite kot dezodorant. Odlična mešanica deluje antibakterijsko. 

 

PIJTE VODO Z LEDOM

 

Če se nikakor ne morete ohladiti, si lahko pomagate s pitjem ledeno mrzle vode, ki bo odpravila vročinske oblive. Pijte počasi in po požirkih.

 

NAREDITE SI DEZODORANT IZ JABOLČNEGA KISA IN ROŽMARINA

 

Potrebujete:

 

- 250 ml vode 

- 4 jedilne žlice jabolčnega kisa

- 1 jedilno žlico rožmarina

- 1 jedilna žlica timijana

 

Postopek:

 

Zavrite vodo, nato pa z njo prelijte timijan in rožmarin. Pustite stati približno 15 minut, nato vodo odcedite. Dodajte ji kis in mešanico prelijte v stekleničko z razpršilom. Ta dezodorant vam bo pomagal pri potenju, poleg tega pa bo nevtraliziral vse neprijetne vonjave.

 

ETERIČNO OLJE ČAJEVCA

 

Čajevec nadzoruje PH vrednost kože in deluje antiseptično ter nevtralizira vonjave. Del telesa, kjer se najbolj potite namažite 2x na dan z nekaj kapljic vonja. Ne uporabite prevelike količine olja, da ne razdražite kože.