Razkrivamo, kako se je prehranjevala Marilyn Monroe: Telovadila leže in v sobi jedla zrezke

"Pravijo, da so moje prehranske navade bizarne, a jaz ne mislim tako,'' je dejala leta 1952
Ključne besede:
   hrana    Marilyn Monroe    telovadba    življenje    telo    skrb

Marilyn Monroe je leta 1952 v intervjuju za revijo Pageant bralcem zaupala, kako se prehranjuje, kako telovadi in kakšen je njen vsakdanjik. 

 

Platinasta lepotica je dejala, da o svoji postavi ni nikoli razmišljala pretirano, a to ne pomeni, da ni posvečala pozornosti prehrani in telovadbi. Dejala je, da je vsako jutro telovadila 10 minut z 2 kg težkimi utežmi, s katerimi je krepila določene mišice. Dejala je, da je vaje razvila sama in med vadbo čutila, da dela pravilno. To je počela tako, da se je po jutranjem umivanju zob ulegala na tla, ob posteljo in začela z vajami za prsi ter roke. 

 

 

Z rekreacijo v naravi se ni želela ukvarjati, ker je bila mnenja, da je to moško opravilo. Tako je tudi ohranjala svojo svetlo polt, ki jo je zagovarjala z besedami: "Zagorela polt se mi ne zdi nič lepša ali bolj zdrava od svetle.''

 

"Pravijo, da so moje prehranske navade bizarne, a jaz ne mislim tako. Preden zjutraj skočim pod tuš, si pogrejem skodelico mleka, nato vanjo ubijem dva surova jajca. Dobro premešam z vilico in spijem. Ob tem za zdravje spijem še tabletko multivitaminov. Dvomim, da bi kakšen zdravnik lahko predlagal bolj hranljiv zajtrk za delovno dekle kot sem jaz," je še pripovedovala v intervjuju za Pageant. 

 

Kadar ni imela snemanj, si je sama pripravljala večerje kar v hotelski sobi

 

V prodajalni blizu hotela si je kupila meso, jagnječje zarebrnice ali jetrca, in jih spekla na električni ponvi. Ob mesu je pojedla štiri ali pet surovih korenčkov in to je bila njena večerja.