Gledanje filma v kinu ima na telo enake učinke, kot 1 ura telovadbe, pravijo strokovnjaki

Kaj pa, če je vse res?
Ključne besede:
   kino    telovadba    film    srce    učinek    hujšanje    primerjava

Strokovnjaki iz univerze v Londonu so prišli do zanimivega spoznanja, da naj bi gledanje filma v kinu, imelo na telo enak učinek, kot ena ura umirjene telovadbe. Odkrili so, da človeški možgani med gledanjem filma v kinu povečajo koncentracijo, pospešijo bitje srca in povzročijo, da si več zapomnimo - naši možgani delajo bolj, kot pa med gledanjem v telefon ali televizijo. 

 

Izmerili so, da ljudem med gledanjem filma v kinu srce bije med 40 % - 80 % od njegove maksimalne hitrosti, čemur pravijo ''zdrava cona srca''.

 

 

Za primer so vzeli nekega 30-letnika. Ko je film gledal doma, mu je srce udarilo od 60x - 100x v minuti. Ko pa si je film ogledal v kinu, pa se je njegov utrip znatno povečal. Srce mu je udarilo 95 x - 160 x v minuti, kar je primerljivo z zmerno telovadbo - hitra hoja ali umirjeno kolesarjenje na sobnem kolesu. 

 

Torej, če so isti učinek dokazali pri umirjenem kardio treningu, kot pri gledanju filma v kinu, bi lahko to pomenilo le eno: Se boste raje odločili 3 x na teden iti v kino ali na sobno kolo? :)