Lepotni rituali, ki se jim morate pred pomembnimi dogodki izogibati

Poskrbite, da vaš večer ne bo zaradi tega uničen
Ključne besede:
   ženska    ritual    dogodek    urejanje    panika    prepovedano    lepota    makeup

Zadnji dan pred pomembnim dogodkom se odločite, da boste na sebi naredili drastično spremembo. Je to dobro ali slabo? Večkrat slabo in prav mogoče je, da si boste zaradi tega uničili večer. Da vaš večer ne bo uničen, se je dobro izogniti tem 5-im točkam:

 

1. Beljenje zob

 

 

Za beljenje zob se odločite najmanj 48 ur pred pomembnim dogodkom. Beljenje namreč povečuje občutljivost sklenine in srebanje koktajlov ob večernih priložnostih bo zobe le še bolj obarvalo. Zato je dobro, da za tovrstne storitve vedno poskrbite vsaj en teden prej ali celo več.

 

2. Piling

 

 

Vsaka ženska želi imeti gladko in svileno kožo, a previdno pri pilingu. V upanju, da bo vaša koža bolj sijoča in gladka, pretiravate ter povzročite rdeče lise, pikice itd. Včasih se pojavijo celo mozolji in krilo ali obleka lahko odpadeta. Privoščite si piling vsaj tri dni prej ali pa kožo na predvečer le očistite z mehko brisačo in nanjo nanesite losjon.

 

3. Obisk frizerja

 

 

Ne spreminjajte barve, niti dolžine las, če niste prepričani, da si to res želite. Če vam vaša pričeska res ni všeč in ne veste, kaj bi z njo ukrenili, ji posvetite pozornost na tak način, da ji privoščite hranilno masko ali pa lase počešite malce drugače, kot ste sicer vajeni. Majhna sprememba bo naredila veliko in ne boste zaradi tega morali cel večer nositi kapo.

 

4. Britje ali voskanje

 

 

 

Voskanje nog, bikini predela ali celo odstranjevanje obraznih dlak pred pomembnim dogodkom? Pozabite. Razdražena koža vas bo vznemirjala in vas delala nervozne. Zaradi tega se ne boste počutili dobro in razmišljali le o tem, kako vas vse srbi in peče. Storite to vsaj dva dni prej, saj ne bo nihče od gostov preverjal vaših nog in bikini predela.

 

5. Uporaba samoporjavitvene kreme

 

 

Samoporjavitvena krema zna biti zelo zahrbtna in zna se zgoditi, da boste izpadli precej ''lisasto''. Kljub temu da ste prebrali mnogo o tem, kako jo pravilno nanesti, se lahko zgodi, da vas na koncu razočara. Torej, če ne želite biti zadnji dan oranžni, lisasti in lepljivi, se temu izognite. Poskusite jo vsaj en teden prej, da vidite, kako izpade in da se bo do pomembnega dogodka že sprala dol.